Een kist bekleed met een fotofolie vertelt het verhaal van uw dierbare.
Een kist bekleed met een fotofolie vertelt het verhaal van uw dierbare. (Foto: aangeleverd)

Uitvaartkist vertelt verhaal van overledene

Het is al lang niet meer zo dat iedereen in dezelfde soort kist begraven of gecremeerd wordt. Waar voorheen nog vaak gezegd werd: 'doe maar de goedkoopste kist, want het is voor een crematie', maakt een familie nu vanuit andere beweegredenen de keuze: hoe ecologisch verantwoord is de kist, wat voor kist mag er op de natuurbegraafplaats, wat past het beste bij wie de overledene was?

En zo kiezen families nu dus steeds vaker als uitvaartkist voor een mand van bananenblad of bamboe omdat dat zachter oogt, een kist van snelgroeiend vlas omdat dat ecologisch verantwoord is, of…een uitvaartkist die voorzien is van een afbeelding die helemaal weergeeft waar de overledene voor stond.

Misschien heeft u hem afgelopen zomer al eens zien staan in de etalage van de Afscheidswinkel Van der Meer & Schoneveld op Onder de Boompjes in Hoorn: de kist met gebloemde stoffen buitenzijde. Dat heeft bij veel voorbijgangers tot reacties geleid, variërend van ‘afschuwelijk’ naar ‘prachtig!’ Nu staat er weer zo’n bijzondere uitvaartkist in deze etalage: voorzien van een printfolie met een afbeelding van muziekinstrumenten. Het is maar een voorbeeld van wat er allemaal kan met een mooie foto: hield de overledene van muziek? Motoren? Of was het een Horinees in hart en nieren? Dat kan allemaal tot uiting gebracht worden in een kist bekleed met een fotofolie: 'zo’n kist waar je niet eens bloemen op wilt leggen, want de kist zelf vertelt het verhaal van uw dierbare.'

Praten over de dood of over afscheid nemen kan soms moeilijk zijn, dat begrijpen ze bij Van der Meer & Schoneveld Uitvaartzorg. Misschien helpt het gratis uitvaartwensen-boekje u op weg. U kunt deze per mail aanvragen (zie de advertentie elders in deze krant). Of loop eens binnen bij de afscheidswinkel op Onder de Boompjes 10 in HOorn om het boekje op te halen. Dan kunt u gelijk die prachtige kist zien.