De cursus is buiten in de natuur.
De cursus is buiten in de natuur. (Foto: aangeleverd)

'Natuurlijk in Balans' gaat van start

UITGEEST/CASTRICUM - Werk, kinderen, ouders en vrienden. Het is voor veel mensen een hele uitdaging om al die onderdelen van het leven goed te doen. Hoe houd je alle ballen in de lucht zonder jezelf te verliezen? In de vierweekse groepscursus ‘Natuurlijk in Balans’ ga je een halve ochtend in de week aan de slag met je werk-privébalans. Buiten in de natuur van Castricum. De cursus start begin januari.

Wandelcoach Frank Schalken

De cursus wordt verzorgd door wandelcoach Frank Schalken, woonachtig in Castricum. Hij is oprichter van het Landelijk Collectief van Wandelcoaches, mantelzorger en vader van twee basisschoolkinderen.

Schalken: “Heel veel werkende ouders worstelen met hun tijd, wat vaak ten koste gaat van hun kwaliteit van leven. Ze staat bijna altijd ‘aan’. Een goede werk-privébalans voorkomt stress en de nieuwe volksziekte burn-out. In de cursus staat iedere sessie een ander thema centraal: energie, werkgeluk, grenzen stellen en tevreden zijn met jezelf. Doordat we de cursus buiten in de natuur geven komen deelnemers veel sneller in hun gevoel en blijven ze minder in hun hoofd. Daarbij is er steeds meer wetenschappelijk bewijs dat actief bezig zijn in de natuur stressverlagend en heel gezond is.”

De cursus is op woensdag of vrijdagochtend van 09.00 tot 10.15 uur en start 11 en 13 januari. Meer informatie is te vinden op https://

wandelcoaches.nl/cursus