De chillplek tijdens het Pietendorp was een succes.
De chillplek tijdens het Pietendorp was een succes. (Foto: aangeleverd)

Geslaagde 'chillplek'

ENKHUIZEN - Tijdens het ‘Pietendorp’ was Helene Zack van Praktijk Ruggespraak aanwezig met haar Chillplek voor overprikkelde kinderen. Het bleek een succes; de Chillplek werd door 210 kinderen bezocht.

Speciale plek voor overprikkelde kinderen

Helene Zack, beduusd van het groeiende succes van haar initiatief, vertelt: "Ouders vertelden ons ontroerd dat zij nooit als gezin op pad gaan, maar dat dit, dankzij de Chillplek, nu wél kon. Er waren veel ouders die ons bedankten en er werd ons gevraagd waarom er geen Chillplek standaard bij musea, evenementen en pretparken aanwezig is. Al die blije en dankbare reacties; daar doen wij het voor."

Terugtrekken

Al diverse keren realiseerde Helene haar Chillplek, zowel bij het Pietendorp, maar ook bij andere evenementen in West-Friesland en constateert een enorme groei aan bezoekers. Helene, die zich dagelijks met kinderen met autisme, ADHD en HSP bezighoudt in haar Praktijk Ruggespraak, begrijpt als geen ander dat kinderen die overprikkeld zijn de mogelijkheid moeten hebben om zich terug te trekken. Haar Chillplek wordt ingericht met afgeschermde plekjes. De kinderen kunnen desgewenst gebruik maken van de specifieke spelmaterialen, noise reduction koptelefoons, een luisterboek luisteren of gewoon even lekker ‘chillen’. Natuurlijk zijn Helene en haar team daarbij aanwezig om de bezoekertjes zo nodig te begeleiden.


Ga voor meer informatie over Praktijk Ruggespraak naar de website: www.praktijkruggespraak.nl.