De jazz is weer springlevend.
De jazz is weer springlevend. (Foto: aangeleverd)

Dubbelconcert Sgt. Pepper’s Jazz-Club

ENKHUIZEN - Bij de 30-jarige Sgt. Pepper’s Jazz-Club in Enkhuizen staat zondag 11 december weer een dubbelconcert op de planning. Dan treden voor u de South West Oldtime All Stars en de Freetime Old Dixie Jassband op. De aftrap is om 14.00 uur.

Gevarieerd jazzprogramma 

Het wordt een zeer gevarieerd programma met muziek uit de jaren twintig van Louis Armstrong's ‘Hot Five' en ‘Hot Seven' door de South West Oldtime All Stars en het vertrouwde geluid van de 'founding fathers' van de Enkhuizer Jazzscene de Freetime Old Dixie Jassband. De opnames van Louis Armstrong's ‘Hot Five' en ‘Hot Seven’ waren puur studioproducties, waarbij de solisten voor het eerst meer ruimte kregen voor improvisatie. 


Mede hierdoor werd de weg vrijgemaakt voor de latere jazzstijlen. Satchmo is nooit met deze formatie op tournee geweest maar de South West Oldtime All Stars hebben de klassiekers, zoals West End Blues, King of the Zulus, Cornet Chop Suey, Struttin' with some barbecue, Mahagony Hall Stomp en nog veel meer, overgenomen en nieuw leven ingeblazen.

Dixielandmuziek

De middag wordt afgesloten door de ‘Freetime’ die de fans ieder optreden weer op hun wenken bediend met onvervalste dixielandmuziek. Door de jaren heen heeft de band heel wat leden zien komen en gaan, maar de ‘Freetime Sound’ is steeds bewaard gebleven. De mannen, in de vertrouwde shirts met de blauwe blokjes en de onvermoeibare multi-bassist in hun midden, nemen het publiek iedere keer weer mee op een nostalgische reis door de jazz, waarbij o.a. ragtime's, stomps, Latin-stukken en de blues de revue passeren. 

Informatie

Iedereen is zondag 11 december welkom in het Peperhuis in Enkhuizen, Wierdijk 12. De zaal opent om 13:30 uur. Het concert start om 14:00 uur. De toegang is 7,- euro voor donateurs en 12,- euro voor anderen. Het is zeer voordelig om donateur te worden. Kosten zijn 17,- euro per persoon, inwonend gezinslid is 8,- euro. Kinderen tot twaalf jaar gratis, tieners tot 18 jaar 2,50 euro. Ook is het zeer aantrekkelijk om een Gold Card aan te schaffen.


Ga voor meer informatie naar de website: www.sgtpeppersjazzclub.nl.