In 2018 is Puur for Kids een stichting geworden met acht enthousiaste (bestuurs)leden.
In 2018 is Puur for Kids een stichting geworden met acht enthousiaste (bestuurs)leden. (Foto: aangeleverd)

Puur for Kids: blije kinderen met Kerstmis

REGIO - Stichting Puur for Kids hoopt dit jaar meer dan achthonderd kinderen blij te maken uit gezinnen die zijn aangesloten bij Voedselbank West-Friesland, Langedijk, Alkmaar en Zaanstad. Daarom staat de jaarlijkse kerstactie van Stichting Puur for Kids voor de deur en dit keer staan er weer volop kerstbomen met cadeaukaartjes op diverse locaties in Westfriesland en omstreken. Na het succes van de afgelopen online jaren blijft het ook mogelijk om cadeaubonnen aan te schaffen of een donatie te doen.

Stichting Puur for Kids is aan de slag gegaan met de ontwikkeling van diverse deelprojecten, zodat de stichting kinderen gedurende het jaar op specifieke gebieden kan blijven ondersteunen. Dit blijkt in deze huidige tijd harder nodig dan ooit. Zo heeft Stichting Puur for Kids ‘beweegtassen’ bedacht voor jonge kinderen, om hen te stimuleren te gaan bewegen. Ook biedt de stichting laptops met Squla-pakketten aan om leerachterstanden te voorkomen en zorgt Puur for Kids in samenwerking met Stumpel voor goed gevulde schooltassen voor leerlingen die naar het middelbaar onderwijs gaan. 

Meedoen

Je kunt dit jaar op drie manieren deelnemen aan de kerstactie. Ga naar een van de locaties (waaronder Stumpel in Enkhuizen en Medemblik en de Hema in Hoorn), pak een kaartje uit de boom en koop een cadeautje voor een jongen of meisje in de leeftijd die het op kaartje staat. Leg het ingepakte cadeautje met het kaartje terug onder de boom en de stichting zorgt dat het wordt opgehaald. Alle locaties staan op www.puurforkids.nl . Liever een cadeaubon geven? Ga naar www.puurforkids.nl/webshop en kies een kaartje uit een van de vier leeftijdscategorieën. Kies daarna een winkel waar je een cadeaubon van wilt kopen, bepaal het bedrag en reken af via iDEAL. Aan het einde van de actie koopt de stichting de gekozen cadeaubonnen bij de desbetreffende winkel en zorgt zij ervoor dat die vlak voor Kerstmis terechtkomen bij de kinderen. Natuurlijk is het dit jaar ook mogelijk om een donatie te doen. Ga hiervoor naar www.puurforkids.nl/doneren, bepaal het bedrag en reken af via iDEAL.


Het uitgangspunt is en blijft: een kind doet iets voor een kind. Daarom hoopt de stichting dat er ook dit jaar weer genoeg papa's, mama's, opa's en oma's zijn die samen met hun (klein)kind een cadeau of cadeaubon gaan uitkiezen.

De kerstactie loopt tot en met 15 december.