Karel Kok
Karel Kok (Foto: Pierre Mettes)

Sparkling Vocals geeft sfeervolle Kerstconcerten

WARMENHUIZEN / VALKKOOG - Het bekende koor Sparkling Vocals, onder leiding van dirigent Karel Kok uit Schagerbrug, geeft in december twee inspirerende sfeerconcerten in de regio. Zaterdag 17 december treedt het koor op in het sfeervolle Kerkje in Valkkoog en vrijdag 23 december in de Oude Ursulakerk in Warmenhuizen, Dorpsstraat 93. Twee prachtige monumentale gebouwen met fijne akoestiek. De aanvang van beide concerten is 20:15 uur. 

Instrumentale stukken

Het koor brengt een aantrekkelijk, sprankelend en vernieuwend programma met unieke en sfeervolle kerstmuziek die bij mensen binnenkomt. Prachtige koormuziek van vooral hedendaagse componisten maar ook enkele stukken van meer klassieke componisten waardoor een bijzonder gevarieerd programma wordt geboden. Tevens zullen de vrouwen en de mannen van het koor ook afzonderlijk zingen en er worden enkele instrumentale stukken uitgevoerd.


Het koor - dat vijf keer op zaterdagmorgen repeteert voor dit programma - bestaat uit geoefende zangeressen en zangers die ook thuis de partijen kunnen instuderen. Hierdoor kunnen de vijf repetities vooral besteed worden aan het samenvoegen van de partijen, het werken aan de koorklank en aan de schoonheid en harmonie van de muziek.


De dirigent werkt bij het koor aan de vocale vaardigheden van de leden en realiseert daarmee een prima koorbalans. De muziek is dan weer intiem en dan weer uitbundig, van fluisterzacht tot majestueus en krachtig. Het koor heeft een uitstekende reputatie en wordt op piano begeleid door Ronald van der Veen, Leonie Hennekens speelt de fluitpartijen. 'Sparkling Vocals' wil jou graag bij dit concert begroeten en je zo vlak voor Kerst verwarmen met feestelijke en sfeervolle muziek!!

Toegang en kaarten

De deuren gaan een half uur voor aanvang open voor publiek. Kaarten kunnen gekocht worden bij de entree. De toegangsprijs voor een concert bedraagt 15,- euro en voor jongeren tot 16 jaar 10,- euro. Reserveren wordt aanbevolen. Telefonisch via 06-516 615 64 of per e-mail naar info@muziekpraktijkkarelkok.nl. Het concert wordt ook uitgevoerd op woensdag 21 december in de Protestantse kerk in Wognum, aanvang 20:15 uur.