Afbeelding
(Foto: )

Alzheimer Trefpunt in De Stut

HEEMSKERK - Alzheimer Nederland afdeling Midden-Kennemerland organiseert elke 2e dinsdag van de maand een Alzheimer Trefpunt (Alzheimer Café) in Ontmoetingscentrum De Stut, gelegen op de grens van Heemskerk en Beverwijk. Dat is nu op 13 december 2022.

Het onderwerp is: Hoe kan je “respijtzorg” inzetten om als mantelzorger in balans te blijven? Veel mantelzorgers van mensen met dementie zijn zwaar belast. Even vrijaf krijgen is belangrijk om het vol te kunnen houden. Dit vrijaf krijgen heet met een mooi woord “respijtzorg”.

De gespreksleider gaat in gesprek de mantelzorgconsulent van MaatjeZ, centrum voor Mantelzorg, die daar alles van af weet. Hanna Blankevoort heeft namelijk alle mogelijkheden van respijtzorg op een rij gezet en MaatjeZ heeft dit gebundeld in de Respijtwijzer.

Vragen

Aan de orde komen vragen als: wat is er allemaal mogelijk, hoe vraag je het aan en wat kost het? Wat kunnen de bezoekers verwachten?

De bezoekers krijgen informatie van deskundigen en van mensen die uit eigen ervaring spreken. Na de inleiding op het thema gaat de zaal met elkaar in gesprek, is er ruimte om eigen ervaringen uit te wisselen en kunnen er vragen worden gesteld, ook over andere onderwerpen. Ook is er een informatietafel met brochures van Alzheimer Nederland.

De toegang is gratis, iedereen is welkom en vooraf aanmelden is niet nodig. Datum /tijd:dinsdagavond 13 december 2022, inloop vanaf 19:00 uur, start programma 19:30 uur. Plaats:Ontmoetingscentrum De Stut, Maasstraat 3, 1966 VN Heemskerk.

Afbeelding