De feestweek van 's-Gravenzande trapt traditioneel de zomervakantie af.
De feestweek van 's-Gravenzande trapt traditioneel de zomervakantie af. (Foto: Annelies Koppert)

Eindelijk weer: Feestweek ’s-Gravenzande

Algemeen

Inwoners van ’s-Gravenzande en omliggende dorp kunnen zich vanaf woensdag 6 juli tot en met zaterdag 9 juli in het feestgedruis storten. Na twee jaar coronabeperkingen mag er eindelijk weer gefeest worden tijdens Feestweek ’s-Gravenzande.

Feestweek ‘s-Gravenzande wordt woensdag 6 juli traditioneel afgetrapt met de Wielerronde op en rond het Vaartplein. In het centrum wordt tussen 13.30 en 16.30 uur een vossenjacht georganiseerd voor kinderen t/m 12 jaar. Kaarten voor deze vossenjacht zijn vanaf 1 juli gratis verkrijgbaar bij Foodmaster de Parel, Voorberg Schoenen en de Meiden van Lex.

Donderdag 7 juli starten de kermis en de braderie. De kramen voor de braderie staan opgesteld in de Langestraat, v.d. Kasteelestraat en de Graaf Willem II straat. De kermis staat opgesteld op het Zandeveltplein en Pijperplein.

Vrijdagavond om 22.30 uur is er, bij goede weersomstandigheden, een vuurwerkshow aan het Zandeveltplantsoen. Op zaterdagmiddag 9 juli tussen 12.00 en 13.00 uur wordt de kermis prikkelarm gemaakt; een kermis waarbij de lichten gedoofd worden, het geluid uitgezet en de attracties op een lagere snelheid draaien. Bezoekers met bijvoorbeeld autisme, epilepsie, een lichamelijk en/of geestelijke beperking kunnen dan ook genieten van de kermis.

Zaterdag 9 juli vindt op het Graaf Florisplein de gebruikelijke Snuffelmarkt plaats. 

Horeca ‘s-Gravenzande presenteert zich vanaf woensdagavond met gevarieerde programma’s van DJ’s en live muziek op het Vaartplein, het Promplein en op het Marktplein. Voor een totaaloverzicht zie www.sgravenzande.website.

In verband met de feestweek wordt de weekmarkt op vrijdag 9 juli verplaatst naar het Graaf Florisplein.