Afbeelding
(Foto: )

De Westlandse cultuur

kan worden gedefinieerd door vele dingen; feestweken, hokken en het Teejater. Niet te missen is natuurlijk het vele schuitvaren in de warme zomers in de wateren van het Westland. Vele jongeren, maar ook de rest van het Westland is met een biertje in de handen en wat goede meezingers op de achtergrond te vinden op deze welbekende schuiten. Juist over deze muziek is de Westlandse politiek afgelopen maand gevallen. In vele gebieden mag er in het geheel geen ‘elektronisch versterkte muziek’ meer worden gedraaid. Dan maar met z’n allen met volle borst gaan zingen?

De schuitvaarders zijn het er niet mee eens, en zijn een petitie gestart. De ondertussen al bijna 5000 keer ondertekende petitie roept op om ook te luisteren naar de schuitvaarders, en niet alleen naar de mensen met klachten. Veel van die klachten hebben ene gegronde reden. Van stuiterend in bed liggen om drie uur ’s nachts wordt niemand gelukkig. De initiatiefnemer pleit daarom voor een tijdbeleid. Tijdens bepaalde uren van de dag mag er geen muziek worden gedraaid, waardoor er rust in de omgeving is. Om deze uren heen is het wel toegestaan om muziek op redelijk niveau af te spelen.

De grootste vraag die echter opkomt als er wordt gekeken naar deze situatie, is waarom de jongeren niet gelijk zijn betrokken bij de poging om dit probleem op te lossen. Waarom niet met iedereen om de tafel? Voornamelijk jongeren staan op deze schuiten, maar blijken niet gehoord in de huidige oplossing. De Jongerenraad is opgericht om advies te geven over deze situatie, maar wordt helaas niet benut. Wat is dan het nut om een Jongerenraad te hebben?


Emma Boellaard,

Voorzitter Jongerenraad Westland