21 acts op gratis Westerpop

Op vrijdag 8 en 9 juli vindt de 29e editie van Westerpop plaats in Delft. Het gratis toegankelijke popfestival komt met een vanouds gevarieerd programma. Westerpop werd op de laatste editie in 2019 bezocht door zo’n 16.000 bezoekers.

Op de komende editie zullen op 2 podia in totaal 21 acts optreden geven. Op vrijdag 8 juli zijn dat vier gearriveerde Nederlandse bands op het hoofdpodium. Het festival is verheugd met o.a. Super Sister Project, met Robert Jan Stips en bassist Rinus Gerritsen van Golden Earring in de gelederen, The Vices, die onlangs nog in een uitverkochte Ziggo Dome stonden, Broken Brass die blazers met elektronische muziek mixt tot een dampende massa en Kuenta met een pompende mix van Caribische beats.

Op zaterdag 9 juli zal de dag starten met de winnaar van de Peter Tetteroo Bokaal 2019, de band Dad's Amaryllo. Iets later in de middag zal de band van Sven Hammond het terrein laten dansen met een mix van soul, blues en rock and roll. Het 5-koppige The Magnetics brengt ska uit Italië. Edison winnares 2021, Sophie Straat brengt Amsterdamse smartlappen naar Westerpop en de rockband Sloper de beste twee drummers van de Benelux; Mario Goossens (Triggerfinger) en Cesar Zuiderwijk (Golden Earring). Het razend populaire DeWolff doet één van zijn spaarzame festivalshows in Nederland op Westerpop, want de band toert uitgebreid in Duitsland deze zomer. Westerpop sluit deze zaterdag af met de Belgische elektrorock formatie Goose, die al jaren regelmatig op zeer grote festivals als Pinkpop en Werchter te zien zijn.

Entree is gratis, locatie is het Sportterrein Stanislas College, aan het Molenhuispad in Delft. Zie ook www.westerpop.nl.