Kay Huisman in actie.
Kay Huisman in actie. (Foto: Shorttrackteamnl/Dennis Kruijswijk)

Kay Huisman wint proloog van KNSB Cup shorttrack

Shorttracker Kay Huisman is het shorttrackseizoen sterk begonnen. De Monsternaar won zaterdag in Heerenveen de proloog van de KNSB Cup. Aan de wedstrijd deed de hele Nationale Trainingsselectie Shorttrack (NTS) mee. Wateringer Dylan Hoogerwerf werd zaterdag zesde.

Er werd bij deze seizoensopening twee keer een halve finale plus finale gereden over 1000 meter. Huisman plaatste zich in de eerste halve finale voor de A-finale door van kop af de race te winnen. In die finale werd hij vierde. Ook in de tweede halve finale plaatste Huisman zich voor de A-finale. Daarin pakte hij bij de start meteen de kop om die vervolgens negen ronden lang niet op te geven. In het klassement over beide finales werd hij daarmee eerste.

Wateringer Dylan Hoogerwerf werd bij de proloog zesde. Hij plaatste zich in zijn eerste halve finale voor de A-finale waarin hij vijfde werd. Bij de tweede halve finale miste hij de A-finale. Via een derde plaats in de B-finale werd hij 9e plek en in het eindklassement 6e.