De WoodCruise is een automatisch roterend zonbed
De WoodCruise is een automatisch roterend zonbed (Foto: My Sun Cruiser)

Lierenaar mag roterend zonnebed presenteren in Milaan

Algemeen

Lierenaar Luc Zwinkels mag zijn roterende zonnebed presenteren in Milaan. Zijn ‘WoodCruise’ wordt tijdens de 60e editie van de designbeurs ‘Salone Internazionale del Mobile’ van 7 tot en met 12 juni getoond. 

Luc Zwinkels is eigenaar en ontwerper van MySunCruiser. Hij maakt deel uit van de tentoonstelling Masterly Milaan in het hart van de stad. De WoodCruise is een automatisch roterend zonnebed, waarbij men tijdens het zonnen met het hele meubel in slow-motion ronddraait. Zwinkels: “Ik ben dol op zonnen, maar hoorde mijn omgeving steeds vaker praten over de mogelijke nadelige gevolgen hiervan. Toen om deze reden mensen uit de zon bleven, deed mij dat aanzetten tot actie. In mijn vak als ontwerper, restaurator en houtbewerker kom ik met veel verschillende meubels in aanmerking. Maar, een automatisch roterend zonbed, dat bestond nog niet. Om die reden ben ik MySunCruiser gestart en heb ik een loungemeubel ontworpen: de WoodCruise.”

Zwinkels vervolgt: “We mogen het zonlicht opzoeken, sterker nog, zonnestralen hebben wij nodig voor de aanmaak van vitamines. Alleen dan liever wel verantwoord voor onze huid, lichaam en geest. Doordat het meubel roteert, wordt het lichaam niet alleen egaler bruin, maar wordt overmatige belasting in dezelfde tijd voorkomen waardoor men minder snel verbrandt. Daarnaast wordt de rustige rotatie als zeer ontspannen ervaren, een bijna meditatieve ervaring.”

WoodCruise is het meesterstuk van Luc Zwinkels waarin zijn kwaliteiten als ontwerper en vakkundig meubelmaker samenkomen. Het meubel is geheel handgemaakt van massief teak- en mahoniehout met technieken uit de hoogwaardige jachtbouw. Door het harde teak- en mahoniehout te stomen en te schaven, kon Zwinkels het materiaal buigen en in de juiste vorm modelleren.