Joery Verbeek scoorde vier keer tegen Quick Steps.
Joery Verbeek scoorde vier keer tegen Quick Steps. (Foto: Hans Wüstefeld)

Verburch mag blijven hopen

op een verlenging van het reguliere seizoen met het spelen van nacompetitie promotie naar de tweede klasse. De Poeldijkers hadden bij een rust al een voordelige 0-4 marge tegen Quick Steps. Uiteindelijk stopte de teller in de tweede helft bij 0-5. Met dit resultaat lijkt Quick Steps veroordeeld tot het spelen van nacompetitie voor handhaving.

Joery Verbeek nam voor Verburch 1-0, 2-0, 4-0 en 5-0 voor zijn rekening en schroefde zo zijn tussentotaal aan doelpunten dit seizoen op tot zes. De 0-3 met een fraai schot van afstand kwam op naam van Ference van den Berg die nu op vier doelpunten staat dit seizoen, twee om twee verdeeld over thuis- en uitwedstrijden.

Verburch heeft als de nummer vier op de ranglijst een marge van zeven punten op Lyra met nog drie speelronden voor de boeg.   Een vervangende periodetitel ligt voor het grijpen voor de ploeg van trainer John Zuijderwijk.

Zaterdag wacht aan de Arckelweg de krachttoer tegen FC Skilzz, de nieuwe koploper na eigen ruime winst en averij voor SC Monster. Het is de gelegenheid voor Verburch om zich te revancheren voor de eerdere 3-0 nederlaag tegen FC Skillz. Met een uitwedstrijd bij Duindorp en een thuisduel tegen Arisston'80 sluit Verburch het reguliere seizoen af.