Feest op De Strijphorst nadat promotie is gerealiseerd. Onder André Lourens kan het Honselersdijk het wellicht herhalen. Het zou een enorme stunt zijn.
Feest op De Strijphorst nadat promotie is gerealiseerd. Onder André Lourens kan het Honselersdijk het wellicht herhalen. Het zou een enorme stunt zijn.

Seizoen Honselersdijk kan leuk toetje opleveren

Met 1-3 winst op ZOB, gerealiseerd door treffers van Nick van der Kraan, Lars Ammerlaan en Tom van Veen, noteerde Honselersdijk niet alleen de tiende zege van het seizoen, maar speelde zich bovendien definitief in veiligheid. De ploeg van trainer André Lourens is bovendien als enige van de eerste klasse A nog ongeslagen in de wedstrijdenreeks om de derde periodetitel met drie zeges en drie remises. Honselersdijk staat in de periode op de tweede plaats met een punt achterstand op Voorschoten'97, dat al een ticket nacompetitie op zak heeft. VELO staat in de periodestand derde en verzamelde tien punten. Met nog drie speelronden voor de boeg is er dus nog van alles mogelijk. Honselersdijk treft zaterdag op De Strijphorst Valken'68, weet zich daarna in Monnickendam verzekerd van veel supporters omdat er een busreis staat gepland met overnachting en sluit het seizoen op De Strijphorst uitgerekend af tegen Voorschoten'97.

,,We kijken van wedstrijd tot  wedstrijd en kijken wel waar we eindigen,'' reageert trainer André Lourens. ,,Ik ben trots op datgene wat we hebben gepresteerd. Als staf hebben we de selectie voorgehouden dat de punten echt wel zouden komen als we er zelf ook in bleven geloven. Dat vertrouwen moest groeien. Uiteindelijk is het meer dan gelukt. Het team is niet meer afhankelijk van één speler. Mooi hoe Max van der Kraan en Steyn de Bruijn in hun rol zijn gegroeid.''

Nu de handhaving is gerealiseerd kan Honselersdijk vrijuit voetballen. Het vertrouwen zal zijn toegenomen met de geboekte resultaten in het achterhoofd. De 0-1 winst bij AFC in Amsterdam op sportpark Goed Genoeg was een eerste aanzet. Tom van Veen bracht jubilaris Lars Ammerlaan in stelling en dat betekende na een half uur spelen de openingstreffer van Ammerlaan, die zijn honderdste wedstrijd in de hoofdmacht speelde. 

Na een overtreding op de doorgebroken Tom van Veen werd er rood getrokken voor een Amsterdammer. Na protesten die volgden kreeg een ploeggenoot zijn tweede gele kaart en zo werd de thuisclub tot negen uitgedund en volgde er een afkoelingsperiode. Na rust anticipeerde AFC op slordigheden van Honselersdijk. Na balverlies op het middenveld moest Nigel Hendriks ingrijpen en ook hij kreeg een rode kaart. De wedstrijd schorsing is inmiddels achter de rug met het passeren van de uitbeurt bij ZOB, waar een derde clean sheet niet werd gehaald, maar dat zal bij Honselersdijk als bijzaak worden gezien. Honselersdijk won met 1-3 en zat na drie minuten spelen op rozen met de vlotte openingstreffer van Nick van der Kraam gevolgd door de 0-2 van Lars Ammerlaan. na de pauze. ZOB sputterde vervolgens tegen, maar de 1-3 van Tom van Veen betekende de nekslag.