Het bestuur van de FeVo West. Nico van der Knaap (midden) werd tijdens de ledenvergadering bij Lyra in functie herkozen. Links penningmeester Piet Roels en rechts secretaris Dick Hartman.
Het bestuur van de FeVo West. Nico van der Knaap (midden) werd tijdens de ledenvergadering bij Lyra in functie herkozen. Links penningmeester Piet Roels en rechts secretaris Dick Hartman.

FeVoWest hoopt snel weer toernooien te organiseren

Na twee jaar van digitaal vergaderen kon het bestuur van de FeVoWest maandagavond eindelijk weer de afgevaardigden van de aangesloten verenigingen letterlijk de hand schudden tijdens de ledenvergadering. Het in rap tempo afhameren van de agendapunten was voorzitter Nico van der Knaap wel toevertrouwd. Het zal de komende jaren niet anders zijn, omdat de volgens rooster aftredende Van der Knaap in functie werd herkozen.

Secretaris Dick Hartman ontving bericht van verhindering van Westlandia, SV Den Hoorn, Schipluiden, MVV'27, Loosduinen, trainer Barry de Man van het Westlands Elftal en wethouder Pieter Varekamp.

De voorzitter van SV Den Hoorn Frank van Mil lichtte tijdens de vorige vergadering het door hem ingebrachte agendapunt, jeugd op zondag spelen, toe. Zijn wens is om in onderling overleg met de wedstrijden voor jeugdelftallen, bijvoorbeeld de JO 23, meer uit te gaan wijken naar de zondag. Want op deze dag liggen nu veel complexen er verlaten bij en de druk op de zaterdag bij de vrijwilligers is al groot. Als aanvulling op het verslag werd maandag opgenomen dat ook de vrijdag kan worden gebruikt.

Westland Wint. Onder deze noemer heeft Westland de vertaalslag van het Nationaal Sportakkoord naar het gemeentelijk niveau gemaakt. Het werd door voorzitter Peter van den Berg van KMD onder de aandacht gebracht bij afwezigheid van wethouder Varekamp.


Tijdens de rondvraag kwamen de problemen aan de orde welke worden ondervonden door het bezoek van jonge belangstellenden voor de Derde Helft bij clubs. Er wordt door FeVoWest op verzoek gewerkt aan een draaiboek. Ook de afmeldingen van wedstrijden in Sportlink komen aan de orde en vragen om maatregelen. FeVoWest hoopt in het najaar weer toernooien te kunnen organiseren.