Beide exposanten schilderen stillevens.
Beide exposanten schilderen stillevens. (Foto: PR)

Expositie fijnschilders in Kunsthalte 6

Wie van precies gemaakte schilderijen houdt moet de komende weken naar het Zuideinde in Naaldwijk afreizen.

Daar exposeren Rineke Trompert en Mirelle van der Wel verfijnde stillevens van groenten, vruchten en andere verstilde composities. De expositie 'Verstilling' is van 26 november tot en met 15 januari te zien in galerie Kunsthalte 6.

Rineke Trompert heeft haar hele leven veel geschilderd en getekend. Vanaf 1993 deed zij de studie Cultuurwetenschappen en diverse schildercursussen naast haar werk en gezin. Mirelle van der Wal kiest haar onderwerpen heel zorgvuldig en zoekt in haar werk naar harmonie. Ze schildert ook portretten in dezelfde techniek. Mirelle heeft regelmatig geƫxposeerd in de Haagse regio en woont tegenwoordig in Zuidland.

Beide dames zijn bijna elke expositiedag aanwezig in de galerie. Zij nemen hun schilderspullen mee, zodat de bezoekers meteen een demonstratie van hun schildertechniek kunnen meemaken. De is gesloten op zondag 25 december en het weekend van oud- en nieuwjaar.

Kunsthalte 6 (Zuideinde 6 in Naaldwijk) is verder op elke zaterdag- en zondagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur geopend. De toegang is gratis en de werken zijn te koop.