Alleen maar lachende gezichten binnen en buiten het veld bij VELO, waar de hoofdmacht Wippolder het nakijken gaf en O23 promoveerde na nipte winst op SV Den Hoorn. (Foto: Theo Verbraeken)

VELO presteert op twee fronten met O23 succes

Koploper en kersvers periodekampioen VELO kreeg met Wippolder, nummer twee van de ranglijst, een strijdlustige tegenstander tegenover zich. Na een 1-1 ruststand kon de Wateringse lijstaanvoerder in het tweede deel het berschil maken: 3-1. Niet alleen succes voor de hoofdmacht. Het team VELO O23 won door een treffer van Lars van WInden met 1-0 van SV Den Hoorn en werd zo onbereikbaar. Het team start na de winterstop als overtuigend kampioen in de tweede divisie.
In het eerste kwartier was VELO al een paar keer kansrijk om de score te openen tegen Wipoolder met een bal van Delano Vogel (naast het doel) en Tony van den IJssel (gestopt door Wippolder-doelman Koen Buijze). Ook een kopbal van Ricky van Mierlo en een inzet van Delano Vogel hadden niet het gewenste resultaat. Bij Wippolder werden Daley Uythof en Marco van Trier als belangrijkste pionnen in de aanval goed aan banden gelegd door een geconcentreerde VELO-defensie. Na een klein half uur kon VELO na een mooie aanval de score openen. De actieve Tony van den IJssel bracht de bal voor het doel waarna de trefzekere Ricky van Mierlo de 1-0 op het scorebord bracht. De voorsprong was echter van korte duur, want enkele minuten later viel al de gelijkmaker. Bij een corner van Ricardo van Heyst was VELO-doelman Jari Puister teveel bezig met enkele aanvallers om zijn positie in het doelgebied veilig te stellen, verloor daarbij het zicht op de indraaiende bal die tot een ieders verrassing hoog bij de tweede paal binnenviel: 1-1 en ook de stand bij rust.

Van richting veranderd

In het begin van de tweede helft, met Roderick Meinema voor Lars de Jong, kreeg VELO direct een grote kans om weer op voorsprong te komen, maar op aangeven van Irshan Jagbandhan belandde de inzet van Ricky van Mierlo op de paal. Na een klein uur voetbal kwam de nieuwe voorsprong voor de thuisclub er toch. De diep gestuurde Roderick Meinema sneed naar binnen en zag zijn inzet met links, weliswaar van richting veranderd, buiten bereik van de doelman in het doel verdwijnen: 2-1. VELO bleef de bovenliggende partij en Wippolder wilde vooral fysiek en verbaal de wedstrijd kantelen wat niet altijd werd gewaardeerd door scheidsrechter Greveling. Na een mislukte doelpoging van Ricky van Mierlo viel tien minuten voor tijd de beslissing. Op een assist van Mo Ă–zdemir kon Delano Vogel, uitgekozen tot Man of the Match, de trekker overhalen en de bevrijdende 3-1 noteren.

Zaterdag wacht VELO een krachtoer in de uitwedstrijd tegen SV Nootdorp. Er werd vorig seizoen met 7-0 verloren.