donderdag 1 december

Lezing Astronomie in bieb Monster

Op donderdag 1 december geeft Piet van der Valk een lezing astronomie, waarin hij de aanwezigen in vogelvlucht meeneemt in de bijzondere werkelijkheid van astronomie. De lezing wordt gegeven in Bibliotheek Monster van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang bedraagt € 2,50 voor leden van Bibliotheek Westland en € 5 voor niet-leden, aanmelden via www.bibliotheekwestland.nl.

zaterdag 3 december

Verhalen over het vrachtvervoer op de Lee

Op zaterdagmiddag 3 december is Jan van Geest vanaf 13.00 uur in De Timmerwerf in De Lier aanwezig. Jan kan prachtig vertellen over de rijke geschiedenis van het familiebedrijf en de vrachtvaart met groenten en fruit naar de handelsmarkten in Amsterdam en Rotterdam. 

zaterdag 3 tot zondag 18 december

Kunst en Kerst evenement

Op 3, 4, 10, 11, 17 en 18 december van 12.00 tot 17.00 uur zijn bij Galerie Tess-keramiek aan de Dijkweg 45 de Kunst en Ambacht Winterdagen. De nadruk ligt op kunst kijken, beleven en zelf doen. Het workshop-programma en andere informatie vind je op www.tess-keramiek.nl

zaterdag 10 december

Santarun in ’s-Gravenzande

Op zaterdag 10 december wordt de Santarun georganiseerd in ‘s-Gravenzande. Meedoen kost € 15 euro (kinderen € 5). Het pak is inbegrepen. Meer informatie via www.santarunwestland.nl.

IVN wandeling over de Zandmotor

IVN Den Haag organiseert op zaterdag 10 december een natuurwandeling over de Zandmotor. De wandeling begint om 14.00 uur en duurt twee tot tweeënhalf uur. Meelopen is gratis. De deelnemers verzamelen zich bij strandpaviljoen Flamengo’s aan het Zuiderstrand 21 in Den Haag.

Highway 48 in De Ark

De coverband Highway 48 zal op zaterdag 10 december een swingend muzikale avond verzorgen in Partycentrum De Ark in De Lier. De aanvang is 20.00 uur en entree bedraagt € 10. Voorverkoop bij De Ark (contant) of reserveren via 06-20243628.

Sean Webster Blues Band bij Blues aan Zee

De Sean Webster Blues Band treedt op zondag 10 december op bij Blues aan Zee in de Noviteit in Monster. De Noviteit is te vinden aan de Kloosterlaan 33 in Monster. De zaal opent om 20.00 uur. Kaarten kosten € 15 en zijn te koop via www.bluesaanzee.nl.

45-toeren met Erik & Yvonne in Cultuurschuur

Erik & Yvonne komen de Cultuurschuur in Monster op zaterdag 10 december weer vermaken met een 45-toerenplaatavond. De cultuurschuur is te vinden aan de Zwartendijk 11 in Monster. De aanvang is om 20.00 uur. Entree bedraagt € 10, inclusief een de koffie of een drankje. Aanmelden kan via de agenda op info@cultuurschuur.nl.

zondag 11 december

Kerstconcert door Kamerkoor Couleur Vocale

Op zondagmiddag 11 december verzorgt Kamerkoor Couleur Vocale, onderdeel van de Zangkoren Deo Sacrum uit Poeldijk, een kerstconcert in de Uniekerk te ‘s-Gravenzande. De Uniekerk is te vinden aan de Langestraat 181 in 's-Gravenzande. Aanvang is 15.00 uur, toegang is vrij. Na afloop van het concert is er een deurcollecte ter bestrijding van de kosten.

Kerstmarkt in Honselersdijk

Op 11 december wordt de kerstmarkt in Honselersdijk gehouden. De markt wordt georganiseerd door MOV (Missie, Ontwikkeling en Vrede) en vindt plaats in de RK kerk van O.L.V. v. Goeden Raad aan Dijkstraat 23. De kerstmarkt is open na de zondagmorgenviering om ongeveer 10.45 uur en wordt om 14.30 afgesloten. De opbrengst is bestemd voor Stichting Avavieren.

Jouw evenement ook in deze agenda èn online? Stuur het in via rodi.nl/westland!