Poeldijkse installatie neemt Green Well Westland over

Aardwarmeproject Green Well Westland in Honselersdijk stopt. Het project is overgenomen door Aardwarmte Vogelaer in Poeldijk.

Het project werd de afgelopen paar jaar al meerdere keren getroffen door tegenslagen, waardoor de winning van aardwarmte moest worden stilgelegd. Inmiddels wordt er al ruim een jaar geen aardwarmte meer gewonnen, omdat de productieput momenteel buiten werking is. Volgens bronnen was dit reden genoeg voor de aandeelhouders om een oplossing elders te zoeken. 

Die oplossing vonden zij in Aardwarmte Vogelaer in Poeldijk, dat aan de Arckelweg warm water uit de bodem pompt. 

Tweede installatie nodig

Begin april werd de koopovereenkomst getekend door Jos Scheffers namens Green Well Westland en Danny van den Berg namens Aardwarmte Vogelaer. Dit betekent voor de laatste een uitbreiding van het aantal aangesloten bedrijven en voor de GGW-telers weer een uitzicht op aardwarmte. Om dit te kunnen realiseren zal echter eerst een tweede installatie aan de Arckelweg moeten komen; de huidige installatie levert op dit moment aardwarmte aan 19 bedrijven en zal ook de woningen in de nieuwe woonwijk Westmade Noord in Monster van warmte gaan voorzien. De tweede installatie zal, wanneer deze volledig is gerealiseerd, warmte leveren aan nog eens 16 bedrijven.