Afbeelding
(Foto: Stock)

Heenweg vreest 1400 vrachtwagens door het dorp

Algemeen

Inwoners van Heenweg maken zich grote zorgen over het vrachtverkeer dat de komende periode door hun dorp dreigt te gaan rijden. Dat blijkt uit vragen die ChristenUnie-SGP Westland aan het college stelt.

Volgens bewoners zullen er voor de bouw van De Nieuwe Tuin zo’n 1300 tot 1400 vrachtwagens door de Tulpstraat, de Hyacinthstraat en de straat Heenweg rijden. Dat is een probleem omdat de huizen in Heenweg op staal zijn gebouwd. “In het verleden en heden is schade ontstaan aan diverse woningen door zwaar vrachtverkeer”, meldt fractievoorzitter Ad van Harmelen. Een aantal jaren geleden is daarom de Laan van de Heilige Lambertus aangelegd en sinds die tijd geldt er in Heenweg een verbod voor vrachtverkeer. Maar voor de aan- en afvoer van bouwmateriaal rijdt het zware verkeer toch weer door het buurtschap. Daarnaast zouden de wegen te krap zijn voor opleggers om de draai te kunnen maken. 

Van Harmelen laat weten dat de bewoners inmiddels goed contact hebben met de bouwmaatschappij en bleek dat de bouwer niet op de hoogte was van het verbond. De gemeente heeft - ook na herhaald verzoek - nog niet gereageerd op de zorgen. ChristenUnie-SGP Westland wil weten waarom de brief van bewoners van Heenweg niet beantwoord is en waarom de bouwmaatschappij niet op de hoogte van was van het vrachtwagenverbod. Ook vraagt Van Harmelen waarom bij sommige woningen geen schouwing heeft plaatsgevonden en wat er gedaan wordt om de onrust bij bewoners zo snel mogelijk weg te nemen.