De Wahoo corner bij VS Cycling, het decor van het eerste WK Indoorwielrennen.
De Wahoo corner bij VS Cycling, het decor van het eerste WK Indoorwielrennen. (Foto: VS Cycling)

VS Cycling houdt WK Indoorwielrennen

Algemeen

VS Cycling in ‘s-Gravenzande organiseert op vrijdagavond 4 november het eerste WK Indoorwielrennen. Deelnemers moeten die avond in de winkel op een ‘smart trainer’ een korte tijdrit over een virtueel parcours afleggen. Er is ruimte voor ongeveer 50 wielrenners, die op 3 indoortrainers aan de slag gaan. Voor de organisatie van het event werkt VS Cycling samen met Wahoo, bekend van de ontwikkeling van indoortrainers voor wielrenners.

“Officieel staat WK voor Westlands Kampioenschap, maar ik sluit niet uit dat er nog nooit zoiets als dit is georganiseerd en dat we een officieuze wereldkampioen gaan huldigen”, lacht Sander van Scheijndel, eigenaar van VS Cycling. Zijn wielersportzaak is al een aantal jaren dealer van Wahoo indoortrainers, die de markt van het indoorfietsen domineren. Sinds de introductie van de eerste ‘smart bike’ in 2013 heeft de winkel in ‘s-Gravenzande er al vele tientallen verkocht. “In het verleden kon je als wielrenner niet veel als het een keer slecht weer was. Veel klanten van ons lieten in de herfst en de winter de racefiets al staan en stapten op de mountainbike. Maar dan moet je nog steeds maar zin hebben om in de kou en de regen te gaan fietsen. Door de komst van de indoortrainers kun je nu ook in de winter je fietsconditie onderhouden.”

Renners met en zonder smart trainer thuis kunnen vrijdagavond 4 november strijden om de eerste WK-titel. Daarvoor staan drie smart trainers opgesteld in de winkel van VS Cycling, dit jaar genomineerd voor de MKB Westport Notarissen Ondernemersprijs. Alle deelnemers rijden een korte tijdrit van enkele kilometers, met daarin opgenomen een gemeen klimmetje.

De drie snelste renners nemen het aan het eind van de avond tegen elkaar op in de finaleronde. Er is een aantal prijzen beschikbaar die na afloop worden verloot, waaronder een fietscomputer van Wahoo. De snelste van de avond gaat niet met lege handen naar huis maar ontvangt een goodiebag. Kosteloos inschrijven is mogelijk via info@van-scheijndel.nl.