Leden van de club genoten van een heerlijk 'rolling diner'.
Leden van de club genoten van een heerlijk 'rolling diner'. (Foto: PR)

25 jaar G-Korfbal bij CKV Dijkvogels

Sport

Op zaterdag 29 oktober was het feest in Maasdijk. Dit in het kader van het 25 jarig jubileum van de G-afdeling van CKV Dijkvogels. Deze afdeling is bedoeld voor mensen met een licht tot matige mentale en/of fysieke beperking. Voor deze gelegenheid was een zogeheten ‘rolling dinner’ georganiseerd. Het eten voor dit diner werd klaargemaakt door ouders en bekenden van de G-groep.

Het festijn begon bij het clubgebouw ‘de Kastine’ van de korfbalclub in Maasdijk. Spelers en coaches vertrokken vandaaruit met auto’s in groepjes naar verschillende adressen. Op die adressen werd een ieder gastvrij onthaald met een geserveerd voorgerecht, daarna weer op een andere locatie het hoofdgerecht. Vooraf moesten de groepjes wel eerst een rebus oplossen, die het adres voor het eten bekend maakte. Het diner werd voor het hele gezelschap gezamenlijk afgesloten in huize ‘de Bankier’. Stichting ‘Ons Buitenhuis’ die daar gevestigd is, zorgde voor een koude lekkernij als toetje.

Daarna werd het feest voortgezet in het clubgebouw van CKV Dijkvogels. Na een kopje koffie of thee kon iedereen aan elkaar vertellen waar ze geweest waren met wie en wat ze hadden gegeten. Het clubgebouw was gezellig versierd en daar moest natuurlijk ook muziek bij. Zanger en entertainer ‘Lorenzo’ verzorgde de avond met het zingen van bekende liedjes en daarbij werd lekker gedanst.

Tijdens het feest werden belangrijke sponsors van de G-afdeling in het zonnetje gezet, waaronder kringloopwinkel Habbekrats uit De Lier.