V.l.n.r: Wilma Tangel (KIMG), Ralph Welcker (VluchtelingenWerk Westland) en Marja Ouwerling (OAWK).
V.l.n.r: Wilma Tangel (KIMG), Ralph Welcker (VluchtelingenWerk Westland) en Marja Ouwerling (OAWK). (Foto: PR)

Cheque van € 3000 voor VluchtelingenWerk Westland

Algemeen

De Open Atelierroute Wateringen/Kwintsheul (OAWK) heeft maandag 31 oktober een cheque van € 3000 overhandigd aan VluchtelingenWerk Westland en Stichting Kleine Ingrepen Mooie Gevolgen Westland (KIMG).

Met het geld worden projecten gesteund van Stichting Vluchtelingenwerk en KIMG voor Nieuwe Nederlanders in het Westland. De Open Atelierroute Wateringen/Kwintsheul is een tweejaarlijks kunstevenement waarbij lokale kunstenaars hun kunstwerken in het eigen atelier of op een bijzondere locatie exposeren. Dit jaar stond het weekend in het teken van het thema Vrijheid en is de opbrengst van de verkochte werken beschikbaar gesteld voor het goede doel. Met de verkoop is uiteindelijk € 3000 opgehaald.

Voor Nieuwe Nederlanders Ralph Welcker, teamleider bij VluchtelingenWerk Westland en Wilma Tangel, algemeen coördinator van KIMG namen de cheque van Marja Ouwerling, voorzitter van de OAWK in ontvangst. De donatie wordt ingezet voor het verbeteren van de leefsituatie van bepaalde groepen Nieuwe Nederlanders die een extra steuntje in de rug nodig hebben. In of rondom de woning worden vanwege een hulpvraag voorzieningen getroffen die niet door de gemeentelijke instanties worden vergoed.

Stichting KIMG heeft sinds de oprichting al ruim 200 gezinnen in het Westland ondersteund, waarvan ook een aantal vluchtelingengezinnen.