Afbeelding
(Foto: PR)

Vibber: ‘Vooruit in beweging, bewogenheid en resultaat’

Partnerbijdrage

In deze rubriek stellen nieuwe leden van MKB Westland zich voor. Dit keer: Angelo Cancedda van vibber.

Wat leveren jullie?

“Vibber werkt als adviesbureau vanuit vier afdelingen; Projects, Audits, Assets en People, totaal met 30 adviseurs en projectmanagers.”

“Onze afdeling Assets adviseert klanten op het gebied van materieel- en fleetbeheer-software en procesoptimalisatie. Onze afdeling Projects werkt aan rendementsverbetering, procesoptimalisatie en projectmanagement. Audits creëert inzicht in verbeterpotentieel en borgt kwaliteit door middel van audits- en mysteryguest-programma’s veelal in de automotive sector. Leuk om nog wel te benoemen is onze divisie People, die gericht is op organisatieadvies en cultuurverandering waarin ze vooral gespecialiseerd zijn in het verhogen van medewerkersbetrokkenheid, bevlogenheid en werkgeluk.”

Waarom moeten klanten voor jullie kiezen?

“Als je zaken doet met vibber, krijg je grip, overzicht, houvast, kostenreductie en een flinke slag in duurzaamheid. Als je bijvoorbeeld onderhoud van materieel preventief inricht door gebruik te maken van slimme beheersoftware, dan haal je een beter rendement en kun je de totale kosten per asset (object) exact in kaart brengen.” 

Wat is volgens jullie het geheim van succesvol ondernemen?

“Het geheim is dat je een zeer hoge mate van bevlogenheid creëert in je organisatie. Wat wil zeggen dat je alles uit je personeel haalt omtrent bevlogenheid en dat doe je door ze heel veel ruimte en vertrouwen te geven, en dus daarmee dus ook een grote mate van verantwoordelijkheid. Inmiddels zijn wij daarin zo ver dat we een volledig zelfsturende organisatie hebben waarin alle grote en strategische beslissingen door het personeel zelf worden genomen. Hierin gaan we best ver, denk dus aan onbeperkt vakantiedagen, geen vaste werktijden, werkdagen of vaste werkplek en personeel bepaalt met elkaar de salarissen. Dit zorgt voor heel veel eigenaarschap waardoor het vliegwiel in de organisatie vanzelf gaat draaien ook richting onze klanten en de markt.”

Wat zijn jullie plannen of ambities voor de toekomst?

“Afgelopen twee jaar zijn we verdubbeld in omzet en fte en hebben we nu toppers in huis, allemaal met het vibber-DNA, maar allemaal met eigen expertise en talenten. Onze ambitie is om de komende 2 à 3 jaar deze lijn door te zetten qua groei in zowel omzet als fte.”

Nog iets toe te voegen?

“De laatste jaren zijn we flink gegroeid in heel Nederland, maar we kijken er naar uit om meer focus te leggen op onze eigen achtertuin; het mooie Westland. Het is een prettig vooruitzicht om onze eigen Westlandse mentaliteit in te kunnen zetten (zoals sociale bevlogenheid en recht door zee) bij Westlandse ondernemers.”

www.vibber.nl