Afbeelding

SV Honselersdijk toont twee gezichten bij koploper VELO

Na het afwerken van de vijfde speelronde (alleen de vierde divisionisten FC 's-Gravenzande en Westlandia zijn al langer onderweg) gaan er twee regioclubs aan de leiding. VELO voert in de eerste klasse B na 3-2 winst op Honselersdijk de boventoon en in 3B heeft SC Monster de eerste plaats in handen. In de tweede klasse W verspeelde Westlandia de eerste positie na 0-1 verlies op eigen veld tegen Full Speed.
De rode kaart voor Tim van der Voort na een ongelukkige actie was er mede debet aan. Van der Voort staat al op een tussentotaal van 9 doelpunten. Eerste achtervolger is Jeremy van Uunen van vierde divisionist Westlandia, die in de avondwedstrijd bij VOC op zaterdag de 0-3 voor zijn rekening nam.

In de maak

Eersteklasser VELO kreeg de winst aan de Noordweg niet cadeau. In de eerste helft was VELO de sterste en leek een uitslag met grote cijfers in de maak. In de tweede helft had Honselersdijk de zaken beter voor elkaar en werd het na 3-2 in het laatste kwartier nog spannend. Doelman Quinten van der Helm had Honselersdijk in een eeder stadium nog voor een grotere achterstand behoed. Op de foto is Van der Helm op weg om de bal uit het doel te halen na de derde treffer van Mike Das, die een minuut eerder nog zijn eigen doelman Jari Puister had gepasseerd.

Loting districtsbeker

De bekerloting voor standaardteams leverde maandag 31 oktober voor de regioclubs het volgende resultaat op nadat competitieleider Nigel van Rijs via een live-verbinding vanuit Zeist had laten zien hoe de clubs werden gekoppeld.
VELO-Zwaluwen Vl., Wippolder-Honselersdijk, Voorschoten'97 (za)-FC ‘s-Gravenzande en Westlandia za-RVVH.
Bij winst op FC Boshuizen heeft Westlandia (zo) in de tweede ronde vrijaf.