Naaldwijker illusteert 'Giga Grote' geitengids

Stefan Nicolaas uit Naaldwijk heeft samen met Schiedammer David de Vries een prentenboek gemaakt: De Giga Grote Geweldig Grappige Geiten Gids. 

De gids is een prentenboek met korte rijmpjes over geiten waar iedereen weleens van gehoord heeft, maar eigenlijk weinig over weet. Zoals bijvoorbeeld de Gekke Geit of de Vieze Geit. In het boekje van circa  32 pagina’s staan zo’n 15 tot nu toe onbeschreven geitensoorten. Elk met een eigen verhaal en karakter, geschreven door David en voorzien van vrolijke illustraties door Stefan.

Het boek wordt in eigen beheer uitgegeven en de intentie is om het lokaal te laten drukken. Het wordt landelijk beschikbaar voor boekhandels, maar de eerste focus zal vooral in de regio liggen.

David liep al jaren geleden met het plan voor een prentenboek en benaderde Stefan vorig jaar op goed geluk via Instagram. "Eigenlijk zocht ik gewoon iemand die voor hetzelfde doel wilde gaan: plezier beleven aan het maken en de voldoening dat het straks daadwerkelijk voor iedereen in de boekhandel ligt", aldus David. Door middel van crowdfunding proberen zij nu de laatste financiering in orde te krijgen. Wie wil helpen, of gewoon meer wil weten, kan kijken op geitengids.nl.