Westlandia slikt verlies

Westlandia is de koppositie op doelsaldo kwijt aan Full Speed. In een rechtstreeks duel wonnen de Delftenaren met miniem verschil: 0-1. Lesley Dijksman forceerde na acht minuten spelen de voorsprong in het voordeel van Full Speed na ongelukkig uitverdedigen.

Westlandia had wel veel balbezit, maar liep zich vast op het verdedigingsblok van Full Speed. Halverwege de eerste helft was Timothy le Duc dicht bij de gelijkmaker. Kort voor rust werd de opgave alleen nog maar lastiger voor Westlandia na een onfortuinlijke rode kaart voor Tim van der Voort. In de rust werd Lars van den Berg vervangen door Yordi van Beek en hield Westlandia in ondertal het overwicht.

Trainer Theo Verbeek wijzigde vervolgens van tactiek. Beide backs Rick van Rijn en Mike Vijverberg werden naar de kant gehaald en Dennis Koene en Jay Geeratz moesten een aandeel zien te leveren voor de gehoopte gelijkmaker. Met nog twintig minuten op de klok werd Thomas van de Putten nog vervangen door Mark van Kester. Zijn eerste actie levert direct gevaar op, maar geen treffer. Full Speed hield stand.

Westlandia is zaterdag te gast in Nootdorp, waar RKDEO de rol van gastheer heeft.

Westlandia (district West II), Koninklijke HFC en AFC (West I) en Be Quick (district Noord) willen in gesprek met directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee om de promotie- en degradatieregeling voor dit seizoen te herzien.