Trainer Piet Boon wacht nog op de eerste zege met HVC'10.

FC Skillz maat te groot voor gehavend HVC'10

Tegen een vanwege schorsingen en blessures sterk gehavende thuisploeg had FC Skillz verdraaid weinig moeite om de wedstrijd in Hoek van Holland naar haar hand te zetten. Na de 4-1 overwinning in de bekerwedstrijd in september bleef de teller nu op 1-3 steken.
Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Ricardo Mulder (Alphen aan den Rijn) vlogen de gasten erin. Een vrije kopkans van Ferrani Florencia ging na zes minuten nog over het doel, maar twee minuten later zette Abdel Tufi van rechts scherp voor en Chadion Melfor volleerde met de rug naar het doel deze tweede kans naar 0-1. Een prachtig doelpunt. Het eerste wapenfeit van de thuisploeg kwam pas in de zestiende minuut, toen Bouwhuis de doelman zag redden. Een paar minuten later kwam HVC'10 toch op gelijke hoogte. Invaller Len van Ooijen (voor de met de naweeën van een hersenschudding kampende aanvoerder Glenn Boon) stuurde Spaans de verkeerde hoek op vanaf elf meter na een handsbal: 1-1.
Trainer Piet Boon had in de rust zijn ploeg op het hart gedrukt direct scherp te beginnen. ,,Hoe langer het 1-1 zou blijven, hoe moeilijker FC Skillz het zou krijgen.” Het pakte anders uit. Vanaaf de aftrap werd het 1-2 en de 1-3 gooide het duel in het slot. HVC'10 wacht zo nog op de eerste eigen zege.