Doelman Joey Boom stak in prima vorm bij Lyra.
Doelman Joey Boom stak in prima vorm bij Lyra. (Foto: Hans Wüstefeld)

Lyra wordt gepasseerd

Lyra kwam in Wateringen tegen KMD niet verder dan een 1-1 remise en werd op doeldsaldo op de ranglijst gepasseerd door Naaldwijk. Het duel begon nog zo hoopvol voor Lyra: een combinatie in de eerste minuut tussen Roy van der Sar en Robin Vijverberg werd door Vijverberg prima afgerond en Lyra had de gewenste vroege voorsprong: 0-1. Was dat een goed voorteken voor een eventuele overwinning van Lyra ? Het antwoord is nee, want er ontspon zich een verder matig duel tussen twee ploegen die alleen goede wil toonden. Uiteindelijk is de 1-1 uitslag dan terecht.

Halverwege de eerste helft kwam KMD langszij toen Luke Boeters een inzet Jules Maring onderweg raakte: 1-1. Tot aan de rust beleven er aan beide kanten mogelijkheden, die voornamelijk voortkwamen uit slordig spel en veel balverlies. Een kwartier voor tijd kreeg Jesse Schelvis de beste kans om Lyra op voorsprong te zetten, maar hij mikte de bal vanaf elf meter op de lat. Zaterdag komt Te Werve naar De Zweth.