Steyn de Bruijn (links) verzette veel arbeid en bracht de spanning net 2-3 terug. Delano Vogel van VELO probeert hem van nieuw succes af te houden. (Foto: Koos Ophorst)

SV Honselersdijk komt matige start niet te boven

De selectie van SV Honselersdijk draaide vast warm door per fiets naar Wateringen te gaan voor de Westlandse derby tegen VELO. Op een goed gevuld sportpark in Wateringen nam VELO vanaf de aftrap gelijk het initiatief. In de eerste minuten kreeg de thuisclub direct al een aantal corners te nemen waarbij de Dijkse verdediging goed weg kwam. Bij de eerste corner was het Lars Ammerlaan die de bal bij de tweede paal weg kopte en bij de vierde corner van Gino van de Water scheerde de bal voor het doel langs zonder dat er ook iemand de bal raakte. S.V. Honselersdijk dacht dan ook zonder kleerscheuren de beginfase door te komen, was zelf ook dicht bij de eerste mogelijkheid, maar zag keeper Jari Puister goed ingrijpen met een verre uittrap. Ricky van Mierlo maakte met een knap schot via de binnenkant van de paal de openingstreffer: 1-0. Hierna herpakte S.V. Honselersdijk zich. Een aantal leuke aanvallen werden opgezet, maar na een schot stonbd er altijd wel weer een speler van VELO in de weg. Na een actie van Youri Riepe kon Steyn de Bruijn met links uithalen, maar de bal ging via het hoofd van Mike Das net over het doel. VELO bleef de betere ploeg. Vooral omdat S.V. Honselersdijk verdedigend wat steekjes liet vallen. Een hakje van Ricky van Mierlo bood Joey Kouters de mogelijkheid om de bal in de korte hoek te plaatsen: 2-0. Nauwelijks één minuut later was de spanning weer terug. Een schot van Steyn de Bruijn werd verkeerd beoordeeld door Mike Das en hij verwerkte de bal in eigen doel: 2-1. Een minuut later scoorde Mike Das uit de rebound in het juiste doel: 3-1. Het laatste kwartier mocht S.V. Honselersdijk niet klagen dat de achterstand niet groter werd.

Nieuwe hoop

De tweede helft nam VELO wat gas terug. Het bood Honselersdijk de mogelijkheid om wat aan de achterstand te doen. Twintig minuten voor tijd viel de aansluitingstreffer. Steyn de Bruijn reageerde in één beweging op een prima assist van Youri Riepe: 3-2 en nieuwe hoop voor de bezoekers. Kansen kwamen er ook. Een schot van Nick van der Kraan werd uit de kruising gehaald door Jari Puister. Ook Steyn de Bruijn zag zijn schot maar net naast de kruising. De laatste mogelijkheid was voor Brian Valstar, maar zijn inzet was te zwak om keeper Jari Puister te verontrusten.