V.l.n.r: Piet van der Valk en Corine Vreugdenhil van Stichting Vastgoed De Westlandse Druif en Martijn Hulsebosch en Theo Koot van Stichting Boerderij de Vlietwoning.
V.l.n.r: Piet van der Valk en Corine Vreugdenhil van Stichting Vastgoed De Westlandse Druif en Martijn Hulsebosch en Theo Koot van Stichting Boerderij de Vlietwoning. (Foto: Fred Leeflang)

Stichting Vastgoed De Westlandse druif schenkt 260.000 euro aan Vlietwoning

Algemeen

Vrijdag 30 september heeft stichting Boerderij de Vlietwoning een cheque ter waarde van € 260.000 ontvangen van Corine Vreugdenhil en Piet Valstar namens stichting Vastgoed De Westlandse Druif.

Stichting Vastgoed De Westlandse Druif had het eerder dit jaar al aangekondigd. De opbrengst van de verkoop van de Druiventuin in Monster komt voor een deel ten goede aan het Westlands erfgoed en de rest van het geld gaat naar stichting Loswal de Bonnen, die daarmee goede doelen in Westland, Midden-Delfland en Hoek van Holland kan steunen. Een onderdeel van dat Westlandse erfgoed is zeker boerderij de Vlietwoning, die de inmiddels overleden eigenaresse Gré Ruigrok vorig jaar overdeed aan stichting Boerderij de Vlietwoning.

Fraai nieuws voor boerderij de Vlietwoning in Naaldwijk. Hiermee gaat het rijksmonument een mooie toekomst tegemoet. De stichting is maar wat blij met het enorme bedrag van €260.000,-. Het geld gaat onder meer gebruikt worden voor de restauratie van het voorhuis. Binnen korte tijd worden de zijlen van het dak verwijderd en vervangen door een transparante kap. Ook worden diverse ruimtes boven het woonhuis geschikt gemaakt voor culturele activiteiten.

Naast de stichting beschikt boerderij de Vlietwoning over een actieve vrijwilligersvereniging, die zich dagelijks inzet voor het noodzakelijke onderhoud, de verkoop van curiosa en het organiseren van activiteiten in en rondom de boerderij.

Op 8 oktober staat er een muziekfestival gepland dat van 11.00 tot 22.00 uur duurt en voor iedereen gratis toegankelijk is. Daarnaast zijn de ogen van de vrijwilligers gericht op het thema ‘ontmoeten’ met als doel dat er ruimte is voor iedereen en iedereen zich thuis voelt in en rondom de boerderij, zowel jong als oud.