Afbeelding
(Foto: )

Pastoor Jaap Steenvoorden: 'Onze Lieve Heer is onpartijdig'

Op 13 november 1922 deelde de Zeereerwaarde Heer pastoor Franciscus Wierdels vanaf de preekstoel mee, dat er in het Verenigingsgebouw aan de Dijkweg een oprichtingsvergadering zou worden gehouden van een voetbalvereniging. Deze oproep had alles te maken met de oprichting op 6 september 1922 van een neutrale voetbalvereniging in Naaldwijk: de VV Naaldwijk. Daar zag de pastoor zijn jonge parochianen niet graag voetballen. De vergadering vond een dag later plaats op maandag 14 november en werd geleid door kapelaan Slijkerman. Er waren 28 belangstellenden die te kennen gaven lid te willen worden van de R.K. voetbalvereniging.
Zondag stond pastoor Jaap Steenvoorden stil bij het 100-jarig jubileum van Westlandia op oogstdankdag. 'Voetbalde Westlandia in de jaren vijftig nog op een weiland aan de Lange Broekweg, waar eerst de koeienvlaaien verwijderd moesten worden voordat de wedstrijd begon, nu is er een groot modern sportcomplex met uitstekende voorzieningen aan de Hoge Bomen. Nog steeds draagt Westlandia het predicaat RKVV evenals RKAVV uit Leidschendam, de Rooms Katholieke Aloysius Voetbalvereniging, waar wij vorige week met 4-2 van verloren hebben. Zo zie je maar: Onze Lieve Heer is onpartijdig. Ook al zijn de tijden veranderd, waarden en normen, gedragsregels en omgangsvormen blijven belangrijk voor een gezond sportief klimaat. Daarom is het ook zinvol dat er in dit jubileumjaar een viering in de kerk is. De kerk is toch de plaats een plaats van bezinning en verdieping'.
Voorzitter Ton van Marrewijk: 'Wij danken de St Adrianus Parochie voor de afgelopen 100 jaar en Pastoor Steenvoorden in het bijzonder en gaan samen de toekomst in'. (foto Stefan Kester)