Doelpunten van Sil van Ooijen (links) en Angeli Zwirs nekten WNC.
Doelpunten van Sil van Ooijen (links) en Angeli Zwirs nekten WNC. (Foto: Pieter Vermeer)

Invallers stellen overwinning veilig

Nog nooit speelden Waardenburg Neerijnen Combinatie en FC 's-Gravenzande tegen elkaar. Na de zege tegen SC Feyenoord tankte FC 's-Gravenzande vertrouwen en reisde vol goede moed af naar Waardenburg. Zeker in de eerste helft had FC 's-Gravenzande het niet makkelijk tegen WNC. Na een foutje in de defensie was het Kay van den Boogaard die Edgar Leerdam kansloos liet: 1-0. De thuisploeg trok zich vervolgens met veel spelers terug in de defensie en was het voor FC 's-Gravenzande moeilijk een opening te vinden.
De tweede helft was aanmerkelijk beter van FC 's-Gravenzande. Een hoekschop van Twan van Meerten werd door Frank Broos bij de tweede paal fraai binnengekopt: 1-1. Invaller Sil van Ooijen, ingevallen voor Rick Boers, schoot eerst nog net naast, maar een volgende uithaal leverde 1-2 op. In de toegevoegde tijd scoorde ook Angelo Zwirs, ingevallen voor Joseph Goncalves, waarmee de derde zege deifinitief veilig werd gesteld. Zaterdag is Spijkenisse gastheer.