Verburch na één helft al klaar

Voor Verburch begon het seizoen met een vrij weekeinde omdat er maar 13 clubs in 3B zijn ingedeeld. Het duel tegen sv Madestein werd zaterdag in de rust gestaakt omdat de bezoekers niet verder wilden na een opmerking van scheidsrechter Marcel Smit uit Monster.

 Madestein claimde een strafschop na een vermeende overtreding op Lexiemar Martina. Smit wilde van niets weten en reageerde na commentaar op zijn beslissing met: ‘Het is oktober en geen december. Ik ben geen sinterklaas’.  Smit gaf in de rust aan dat hij, indien gewenst, best excuses wilde aanbieden, maar sv Madestein wilde niet meer onder zijn leiding hervatten en kondigde ook maatregelen aan. Smit: 'Ik ben mij van geen kwaad bewust. Ik heb er verder ook niets mee bedoeld'.
Op het moment van staken had Verburch al de weelde van een 4-0 tussenstand. Ilhan Sentürk en Vince van der Knaap waren beiden tweemaal succesvol. Eenuitslag met groete cijfers leek aanstaande, maar het duel bleef uiteindelijk tot één helft beperkt.

Het bood de thuisclub gelegenheid om afscheid te nemem van een achttal spelers die hebben besloten om voor selectievoetbal te bedanken. De club had attenties voor Ricardo van der Knaap, Luc van der Knaap, Jordy Zwinkels, Boy Zuijderwijk, Vincent Rens, Roy Stijger, Dave Zwinkels en Thomas Barendse.

Verburch is zaterdag te gast bij Duindorp SV. Vorig seizoen gingen de Poeldijkers op de voorlaatste speeldag met 2-1 onderuit.