Doelman Lars van Gastel van MVV'27 was op De Zweth de kwelgeest voor Lyra.
Doelman Lars van Gastel van MVV'27 was op De Zweth de kwelgeest voor Lyra. (Foto: Hans Wüstefeld)

Keerzijde medaille voor Lyra

De 0-2 winst op de openingsdag van het seizoen kon door Lyra geen vervolg worden gegeven in het eerste optreden voor eigen aanhang op De Zweth. Er werd met 1-2 verloren van MVV'27. Doelman Lars van Gastel maakte een inzet vanaf elf meter van Roy van der Sar onschadelijk en hield zo de marge voor de Maaslanders overeind.
Marc den Toom en Thom Kuyvenhoven kregen de gele kaart voorgehouden. Na 0-2 werd een treffer van Robin Spreen wegens buitenspel geannuleerd. Het doelpunt van Marc den Toom betekende wél halvering van de achterstand en bood de toegekende strafschop aan Roy van der nieuw perspectief en uitzict op een punt. Van Gastel kwam als winnaar uit de loterij en werd de held van MVV'27. Direct daarna werd Jesse Schelvis gewisseld voor Sam den Hoed en Jonathan van de Schee voor Jari van Dijk, maar wat Lyra ook probeerde, het mocht niet baten.
Lyra gaat zaterdag op bezoek bij sv Zuid West DH, dat verrassend met 4-5 overeind bleef op het kunstgrasveld van Te Werve. Beide ploegen staan bij de aftrap in punten gelijk.