De vreugde vanwege de late 3-3 gelijkmaker duurde niet lang op De Strijphorst. In negen minuten blessuretijd forceerde Wippolder nog 3-4. (Foto: Koos Ophorst)

Puntloos na spektakelstuk wrang voor H'dijk

Op De Strijphorst kon SV Honselersdijk het goede spel van verleden week tegen HVV geen goed vervolg geven. In een spectaculaire eindfase ging de ploeg met 4-3 ten onder in de 97e minuut van de wedstrijd tegen debutant Wippolder en bleef dus met lege handen achter.

Wippolder speelde vorig seizoen nog in de tweede klasse van het zondagvoetbal, promoveerde en ging horizontaal over naar de eerste klasse zaterdag. Verleden week pakte Wippolder met 2-0 Forum Sport in en is een ploeg om terdege rekening mee te houden.

De wedstrijd was nauwelijks drie minuten oud of de bal lag al in het net bij Wippolder. Linksback Tim Makkus verprutste de bal aan Brian Valstar en alleen op keeper Koen Buize schoot Brian netjes binnen: 1-0. Wippolder was even van slag en met een beetje geluk had de voorsprong snel groter kunnen worden. Vooral Tom van Veen was niet te houden voor de tegenstander. Vijf minuten na de 1-0 was Van Veen ver doorgedrongen in het strafschopgebied van Wippolder en kreeg een ideale kans. In plaats van zelf te schieten gaf hij de bal tikkie breed naar Brian Valstar, maar de bal werd net onderschept door de verdediging van Wippolder. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de thuisclub totdat keeper Quinten van der Helm de bal in de voeten schoof van Daley Uythof voor wie het eenvoudig was om 1-1 te maken en nog voor de pauze ook eens 1-2.

Een domper

Direct na rust was het al weer gelijk. Steyn de Bruijn scoor de op aangeven van Brian Valstar. Niet veel later was het bijna weer raak. Uit een corner van Tom van Veen kopte Joey Valstar op de paal. Tussendoor een knappe redding van keeper Quinten van der Helm, die een inzet van Jordy Krassenburg knap keerde. Domper was het geblesseerd uitvallen van Tom van Veen en de rode kaart voor Max van der Kraan na een tweede gele. Uit een corner maakte Colin Venema met een kopbal 2-3 en invaller Nigel Hendriks op dezelfde wijze 3-3. Het leek  gedaan. In negen minuten blessuretijd hield Honselersdijk met Quinten van der Helm lang stand, maar wist Colin Venema toch nog voor 3-4 het gaatje te vinden. Het betekende voor Wippolder overwinning nummer 25 op een rij.

Zaterdag staat voor Honselersdijk de uitwedstrjd in en tegen Nootdorp op het programma. De aftrap is om 15:00 uur. Honselersdijk heeft er na de 4-1 van vorig seizoen wat recht te zetten.