Afbeelding

Jumbo Foodmarkt

Met belangstelling heb ik het interview met de heer Koornneef gelezen. Ik vraag me af of het wel het hele verhaal is. 

Ik begin bij die 200 parkeerplaatsen. Zijn die alleen bedoeld voor klanten van Jumbo? Die worden straks ook gebruikt door bezoekers van andere winkels en door gasten van de nieuwe bewoners van de Resident. Maar hoe zit het met de overlast bij de in- en uitgang van die garage? Bij de opgang naar het parkeerdak is het al vaak een chaos. En hoeveel parkeergelegenheid voor fietsers etc. is erbij gekomen?

Over chaos gesproken: twee jaar lang is er sprake geweest van ernstige (verkeers)overlast door afsluitingen voor de bouw. Het ergste was de aanleg van de rotonde. En dan al die ellende bij Patijnenburg. Wat een opstoppingen, wat een irritatie. 

Er is niemand die gevraagd heeft om een supermarkt van een dergelijke omvang. Sterker nog, deze supermarkt is helemaal niet bedoeld voor alleen de inwoners van Naaldwijk. Nee, voor het hele Westland. Zoveel klanten uit de wijde omgeving is vragen om nog meer (verkeers)overlast. 

Ik heb een paar maanden geleden een klacht ingediend. Na veel bellen is de klacht over de overlast bij het management terecht gekomen. Maar ze wilden er niet op ingaan. Een doofpot. 

Ik lees geen excuses voor de overlast en/of de bereidheid daar iets tegenover te stellen.

De bouwplannen zijn wel degelijk vertraagd door bezwaren. Hij heeft niet zomaar gelijk gekregen. In eerste instantie zijn de plannen voor de Resident incl. de supermarkt afgewezen. Pas na de nodige aanpassingen is de Raad van State akkoord gegaan.

Ik lees dat er geen vacatures zijn. Op internet alleen staan er al 24. 

Het zou de heer Koornneef sieren als hij voortaan de hele waarheid vertelt en niet alleen een zonnig verhaal. 


Ewa Gwarda,

Naaldwijk