Erfgoededucatievrijwilliger Henk Koenen bekijkt en beschrijft de Kruikiuskaart met een schoolklas.
Erfgoededucatievrijwilliger Henk Koenen bekijkt en beschrijft de Kruikiuskaart met een schoolklas. (Foto: PR)

Museum bedankt erfgoedvrijwilligers

Algemeen

Op 17 mei wordt er in het Westlands Museum weer een Kracht van Toen-workshopdag georganiseerd. Deze dag vol leuke en leerzame workshops is een bedankje aan de vele erfgoedvrijwilligers die in het Westland actief zijn. 

“Twee coronajaren hebben we er met elkaar op moeten wachten, maar gelukkig is er weer de mogelijkheid om alle erfgoedvrijwilligers bij elkaar te brengen”, benadrukt projectcoördinator Cilia Batenburg. “Het wordt een gezellige en inspirerende dag die echt is bedoeld als een bedankje aan de onmisbare vrijwilligers in het erfgoedveld”. De workshops zijn zo geselecteerd dat ze leuk én leerzaam zijn. Zo kan er gekozen worden uit de creatieve workshop ‘Heraldiek en Kalligrafie’, waarbij men met de kroontjespen aan de slag gaat met de eigen familiegeschiedenis. Een meer praktische workshop is het ‘Archiveren voor amateurarchivarissen’. Erfgoedvrijwilligers die veel met publiek of scholen te maken hebben kunnen kiezen voor ‘Erfgoed bekijken en beschrijven volgens de VTS-methode’. En dan zijn er ook nog drie workshops waarbij de geschiedenis zelf in de spotlight staat; ‘Oral History’, ‘Een Canon maken’ of ‘Gebouwen dateren’. “Iedere vrijwilliger krijgt de mogelijkheid om twee workshops uit te kiezen. En die keuze lijkt me best lastig met zoveel leuks.” zegt de goedlachse projectcoördinator. 

Bent u zelf vrijwilliger in het erfgoedveld? Dan kunt u zich gratis opgeven. Stuur voor 10 mei een mail naar cilia@westlandsmuseum.nl. Meer informatie over de workshops en het aanmelden is te vinden op: www.westlandsmuseum.nl/nl/over-ons/nieuws.