Afbeelding
(Foto: Stichting Stelling 33)

‘Open Stelling’ op Bevrijdingsdag

Algemeen

Op Bevrijdingsdag 5 mei is de officiële opening van het programma ‘Open Stelling’. Na twee jaar vertraging wordt (meer dan) 75 jaar vrijheid gevierd. 

Tijdens ‘Open Stelling’ worden dit jaar twee Westlandse stellingen uit de Tweede Wereldoorlog opengesteld voor het publiek. Tussen de stellingen vaart vervolgens een pendeldienst over delen van de oude tankgracht. In de bunkers is de expositie ‘Breekbaar Landschap’ te zien. Deze expositie verteld met projecties en maquettes het verhaal over de tankgracht die het Westlandse landschap in tweeën kliefde.

Stichting Stelling 33 adopteerde in 2020 Stelling 34 van het Hoogheemraadschap van Delfland en Stelling 46 van de Gemeente Westland. In de stellingen is met minimale of juist grote ruimtelijke ingrepen de geschiedenis van het landschap herkenbaar gemaakt. Vervolgens hebben vrijwilligers de bunkers opgeknapt en realiseerde jonge ontwerpers de expositie. U bent van harte uitgenodigd om het resultaat te komen bekijken. 

Het programma wordt officieel geopend door wethouder Piet Vreugdenhil. Hij zal de speciaal ontworpen ‘Open Stelling’ vlag hijsen in Stelling 46 bij Dijckerwaal. Vervolgens wordt gevaren naar Stelling 34 aan de Maasdijk. Ook zullen het Hoogheemraadschap van Delfland en de Provincie Zuid-Holland vertegenwoordigd worden.

De datums van de ‘Open Stelling’ dagen staan op de website van Stichting Stelling 33 .

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding