Marian van Heuveln van Marian’s Kookwereld in Naaldwijk doet mee aan de Week van de Stenen Winkel.
Marian van Heuveln van Marian’s Kookwereld in Naaldwijk doet mee aan de Week van de Stenen Winkel. (Foto: Privé)

Week van de Stenen Winkel in Westland

Algemeen

In de week van 9 tot en met 15 mei vindt de eerste landelijke ‘Week van de Stenen Winkel’ plaats. Een initiatief om de lokale stenen winkel in het zonnetje te zetten en aandacht te creëren voor de waarde van deze winkels bij de consument.

Ook Westlandse ondernemers zoals Marian en René van Heuveln van Marian’s Kookwereld in Naaldwijk doen mee.

Lokale winkels organiseren in de ‘Week van de Stenen Winkel’ allerlei feestelijke activiteiten op de winkelvloer om de kracht van stenen winkels te vieren, samen met hun klanten.

Steuntje

Marian Bekkers, initiatiefneemster van de ‘Week van de Stenen Winkel’, vertelt: “Al die lokale stenen winkels verdienen onze aandacht in de week van 9 tot en met 15 mei. Het zijn stuk voor stuk hardwerkende ondernemers die hun steentje willen bijdragen aan de lokale economie en de lokale leefbaarheid. Ondanks hun creativiteit en ondernemerschap in het vinden van manieren om klanten bij te staan tijdens de coronacrisis, worstelen velen van hen nog met de sporen die de afgelopen jaren hebben nagelaten. De ‘Week van de Stenen Winkel’ is een geweldig moment om deze ondernemers een steuntje in de rug te bieden. Koop bijvoorbeeld in deze week een keertje extra bij de lokale stenen winkel, of toon je waardering door op een social media-bericht van de winkel te reageren. Het betekent meer voor deze ondernemers dan je denkt.”

Hobby

Marian’s Kookwereld is een van de winkels die deelneemt aan dit initiatief. In 1994 werd de winkel van Marian en René geopend in Naaldwijk en 28 jaar later is de kookwinkel niet meer weg te denken uit Naaldwijk.

“Als je al 28 jaar enthousiast in de winkel staat is het leuk dat er eindelijk eens aandacht aan besteed wordt. De consument kan immers niet zonder de fysieke winkels: winkelen is voor velen een hobby. Want online shoppen kan voor sommige producten makkelijk zijn, maar je wilt toch graag persoonlijk en op maat advies ontvangen over mooie producten zoals een espressomachine of pannenset. Je wil een artikel vast kunnen houden en een demonstratie zien”, vertelt Marian. “We kijken ernaar uit om samen met iedereen in Naaldwijk de kracht van onze lokale stenen winkels te vieren en nog eens te onderstrepen waarom deze winkels een plekje verdienen in ons centrum.”

Tijdens de ‘Week van de Stenen Winkel’ ontvangt elke klant bij Marian’s Kookwereld een fancy keukenhulp gratis!