De kinderen laten de opgehaalde bedragen trots zien.
De kinderen laten de opgehaalde bedragen trots zien. (Foto: De Lange Keizer)

Kinderen van De Lange Keizer halen mega-bedrag op

Algemeen

Onder het mom van ‘niets doen is geen optie’ lanceerde kinderopvang de Lange Keizer de gehele maand april allerlei acties voor het goede doel: de Hulp aan Oekraïne.

Locaties in en om Delft en De Lier bedachten de meest leuke acties. Het eindbedrag is door de directie verdubbeld. Na verdubbeling is het totaalbedrag uitgekomen op € 3.242,80.

Aan de Sportlaan in De Lier zijn twee locaties gevestigd. Kinderdagverblijf De Rode Ridder en Buitenschoolse Opvang De Grote Ridder. Het plan werd bedacht om de actie te combineren met hun jaarlijks terugkerende lentefeest dat 13 april plaatsvond.

Met man en macht werd er een voorraad verkoopbare spullen gesponsord. Zo boden lokale winkeliers hun producten aan en werden ouders gevraagd zoveel mogelijk planten en bloemen uit (soms hun eigen) kwekerijen mee te brengen. Terwijl supermarktketen Jumbo een megaveel paaseieren bracht werden de planten zorgvuldig ingezameld.

De bezoekers van het feest kochten een strippenkaart. Bij elke activiteit was een stempel te verdienen. Kinderen konden tegen inlevering van één strip de haren laten vlechten, neptattoos laten zetten of bijvoorbeeld onder begeleiding paardrijden. Het uiteindelijke totaalbedrag stond voor deze 2 locaties op €1.377,60. De kracht van dit bedrag zat hem vooral in het fikse aantal strippenkaarten dat verkocht werd.