Afbeelding
(Foto: )

Ophokken

De warme zomeravonden komen er weer aan, en dat betekent ook weer gezellige avonden voor alle westlanders. Een drankje hier, cocktailtje daar en tot slot nog een fluitje om het weg te spoelen. Dit liefst natuurlijk allemaal op een goede beat in een gezellige club met al je vrienden.

'Of toch maar weer in ’t hok in de achtertuin?'

Maar waar ga je nou naartoe als westlander, want na een aantal keer in het ’t Teejater te hebben gestaan, ben je wel wat toe aan wat nieuws. Dan maar naar Den Haag of Rotterdam? En hoe kom ik dan ook alweer thuis in de vroege uurtjes? Of toch maar weer in ’t hok in de achtertuin?

Westland loopt veel omzet mis door het gebrek aan goede uitgaansmogelijkheden. Er zijn verschillende bars waar je terecht kan voor een leuke avond met een biertje, maar uiteindelijk moet je voor een echte clubexperience snel naar de omliggende steden. En vervolgens betaal je jezelf blauw aan een biertje of een wijntje. Mocht je aan de cocktails willen, verdubbelt je lening bij DUO ongeveer. Er is dus genoeg te verdienen door het Westland aan de uitgaande jongeren.

Jongeren zullen ook eerder geneigd gaan om uit te gaan in eigen regio, omdat men een stuk makkelijker thuiskomt. Geen zorgen meer over de laatste bus moeten halen terwijl je net een biertje te veel op hebt, maar op de fiets terug naar huis wanneer het jou uitkomt.

Concluderend is er dus te zeggen dat er nog een gebrek is aan goede uitgaansmogelijkheden in het schone Westland, terwijl er genoeg vraag naar zou zijn. Wellicht nu de gemeenteraad toch bezig is met het vormen van een overeenkomst, dat ze op dit onderwerp ook wat licht kunnen schijnen.


Emma Boellaard,

Voorzitter Jongerenraad Westland