Afbeelding

Westlandia weet op zaterdag én zondag toe te slaan met een broodnodige overwinning

Westlandia deed zowel op zaterdag als op zondag prima zaken. Met een laat geforceerde zege op RCL hield tweedeklasser Westlandia de kans op plaatsing nacompetitie promotie overeind en een dag later waren er opnieuw glunderende gezichten nadat derdedivisionist Westlandia een 1-0 achterstand tegen Unitas kon wegwerken en met de zesde zege van het seizoen (1-3) de kans op continuering van het verblijf in de derde divisie een stuk groter maakte. Zondag staat op De Hoge Bomen de kelderkraker tegen Hoogland op het programma.

Koploper

Eersteklasser VELO is na winst op Argon (2-4) op doelsaldo de koploper van de wedstrijdenreek om de derde periodetitel, aan het einde van het seizoen goed voor het spelen van promotieduels. Regiogenoot Honselersdijk sloot met 1-1 af tegen Nootdorp.

Vierde keer op een rij

In de tweede klasse C verloor HVC'10 voor de vierde keer op een rij en lijkt af te haken in de strijd om promotie. Berkel had met 2-3 de langste adem aan de Rondgang. Staartploeg Van Nispen is zaterdag gastheer.

Rode kaarten

Rode kaarten voor Mike Bruggeling en Marc den Toom van Lyra  ontsierden het duel op De Zweth tegen Loosduinen, dat na rood met tien man afsloot. De beginstand van ook de eindstand.

Poulegenoot SC Monster verspeelde winstpunten met een 1-1 eindstand in Pijnacker tegen DSVP. Het bleef zonder gevolgen, omdat ook eerste achtervolger FC Skillz niet verder kwam dan 1-1 tegen Duindorp.

Verder achterop

Vierdeklasser Quintus raakte verder achterop na 0-1 verlies op eigen veld tegen MSV'71. Regiotopscorer Angelo Zwirs spotte met zijn reputatie door een strafschop onbenut te laten.