Oranje wint bij FC 's-Gravenzande

Het Futureteam voor spelers onder 16 jaar heeft het vierlandentoernooi in eigen land gewonnen. Het team van KNVB-coach Pieter Schrassert Bert was achtereenvolgens te sterk voor Zweden (3-1), Denemarken (7-0) en België (2-0).

Het Futureteam bestaat uit biologisch laatrijpe spelers. Daardoor komen ze nog niet in aanmerking voor de definitieve selectie van Onder 16, maar ze worden wel in de gaten gehouden vanuit Zeist. Dat het team over talent beschikt, werd tijdens het vierlandentoernooi wel duidelijk. “Er zit echt een aantal jongens in het team dat het talent heeft om door te groeien naar het nationale team”, sprak Schrassert Bert. “Tijdens een toernooi als dit, waar de fysiek weerstand iets lager is, zie je heel snel welke jongens de juiste keuzes maken en over de technische vaardigheden beschikken die op internationaal niveau gevraagd worden.”
Tussen de ontmoetingen met Zweden en België door speelden de Futures tegen Denemarken. Dat werd met 7-0 een monsterscore voor de Nederlandse talenten. “Dat is eigenlijk nooit echt een wedstrijd geweest. Denemarken had ons nog wel geanalyseerd en begon in een 1-5-3-2-opstelling. Dat was even schakelen. Maar toen we daar eenmaal grip op hadden ging het hard. De Denen hadden fysiek misschien een mindere ploeg, maar wij hebben het ook goed uitgespeeld. We hebben de ruimtes goed gehouden, bleven onze afspraken nakomen en hebben met veel intensiteit gespeeld. Dat de score zo hoog opliep hadden we echt aan onszelf te danken.”

Zo sloot Futures Onder 16 het toernooi, tot tevredenheid van Schrassert Bert als winnaar af. "We waren misschien wel aan onze stand verplicht dit toernooi te winnen. Het allerbelangrijkste vind ik echter dat we het allerbeste in deze spelers naar boven hebben kunnen halen, zodat we een nog beter beeld hebben gekregen welke spelers interessant kunnen zijn voor de toekomst.”
FC 's-Gravenzande was op het Juliana Sportpark gastheer voor Nederland en Denemarken:
Nederland - Denemarken 7-0 (4-0). 3. Sneijer 1-0, 20. Bouziane 2-0, 23. Misumi 3-0, 38. Van Persie 4-0, 44. Da Silva Mendes 5-0, 66. Peters 6-0, 74. Peters 7-0.
Opstelling Nederland: Samson, Van de Pavert, Zwart, Ugwu (41. Van der Graaf), De Silva Mendes (63. Egbring), Otte, Van Persie (41. Karijowidjojo), Sneijer (63. Boogaard), O'Niel (63. Peters), Bouziane (54. Cruz), Misumi (41. Panneflek).
Ook de wedstrijden Denemarken-België en Zweden-Denemarken werden bij FC 's-Gravenzande gespeeld.