Ramon Ripson (midden) op archief in actie tegen Zwaluwen'30, was voor VELO van waarde in de uitbeurt tegen Argon. (Foto: RONHEINENFOTOGRAFIE)

VELO slaat na dubbele achterstand alsnog toe

Eersteklasser VELO revancheerde zich in Mijdrecht tegen Argon voor de 2-3 verloren thuisbeurt in Wateringen. Nu had VELO met 2-4 de langste adem.
Na een eerste onbenutte kans voor Lars de Jong na vier minuten, viel de openingstrefrer niet veel later aan de andere kant met een strak schot van Dylan Bergkamp. Vanaf randje zestien gaf hij keeper Deniz Pamuk het nakijken. VELO leek niet onder de indruk en bleef hoog druk zetten op de defensie van Argon. Dit leverde balverlies op en daar kon VELO van profiteren. Via een goede actie van Roderick Meinema kon goaltjesdief Ricky van Mierlo de Wateringers op gelijk hoogte brengen.
Na een klein half uur een aanval van Argon over links waarbij Giliano Eijken keeper Deniz Pamuk kon omspelen en gevloerd werd. De strafschop werd door Eijken zelf benut: 2-1. Na deze voorsprong ging Argon nog compacter spelen en probeerde VELO via snelle crosspasses de verdediging open te spelen. VELO kreeg voor rust nog wat kleine kansjes via Ricky van Mierlo en Lars de Jong.
Argon was het begin van de tweede helft duidelijk feller en steviger in de duels en dat leverde ook kansen op. Na een uur spelen werd Mo Ozdemir vervangen door Sergi Roeleveld. Ook in deze fase bleven de beste kansen voor Argon. VELO behield de rust en bleef voetballen op zoek naar de gelijkmaker. Een goede aanval van VELO leidde tot een strak schot van aanvoerder Ramon Ripson. De keeper keerde zijn inzet door de bal terug de zestien in te tikken. De aanstormende Ricky van Mierlo werd naar de grond getrokken en de terechte penalty werd gegeven. Jordy Zwaneveld werd bestraft met de rode kaart vanwege het ontnemen van een scoringkans. Daan van Rossum liet geen twijfel bestaan en ramde de bal via onderkant lat in de touwen: 2-2.
Vijf minuten na de gelijkmaker een corner getrapt door Roeleveld. Bij de tweede paal maakte Lars de Jong deze schitterend af met een halve omhaal en zette VELO hiermee op voorsprong. Met een verzilverde strafschop bracht Sergi Roeleveld de marge zelfs op twee (2-4). Zaterdag ontvangt VELO BOL uit Broek op Langedijk.