Doelman Willem-Jan Broch voorkwam in de slotfase verlies voor SC Monster.
Doelman Willem-Jan Broch voorkwam in de slotfase verlies voor SC Monster. (Foto: Lenie Kaptein)

SC Monster telt haar zegeningen

Trainer Marco Meijer van koploper SC Monster kon rap evalueren na de 1-1 in Pijnacker tegen DSVP, waar doelman Willem-Jan Broch met een katachtige reactie de thuisclub in de slotfase van winst afhield: 'Zelf missen we een penalty en weigeren we tot driemaal toe om op een meter afstand voor het doel van DSVP te scoren. Dan roep je het over je zelf af. Daarnaast was ik mijn complete voorhoede van vorige week kwijt door een blessure, schorsing en werk. We staan er nog steeds voor. Soms moet je je zegeningen tellen'.
SC Monster was de te kloppen ploeg en DSVP was er veel aan gelegen revanche te nemen voor de verloren wedstrijd in Monster. DSVP staat ook in principe nog niet helemaal veilig in de competitie. Trainer Dennis van den Steen had gekozen voor een gesloten defensie en ging uit van een gelijkspel. Trainer Marco Meijer beschikte niet over zijn spits Jordi van Maanen en koos voor Andreas van Harinxma als vervanger. Een moeilijke taak tegen een stugge verdediging. Ersin Korkmaz mocht in de basis beginnen en wel als linksbuiten. Na drie minuten spelen al een strafschop voor SC Monster na een overtreding op Korkmaz. Ruben de Groot schoot recht op de keeper, een gemiste kans. Twee minuten later was het wel raak door De Groot, die scoorde uit een hoekschop van Emil Nieburg. De supporters gingen er eens voor zitten, want dit leek een gelopen koers. Nee dus! DSVP kwam zowaar een enkele keer over de middellijn en maakte uit de tweede aanval op prachtige wijze 1-1. Het was wel de middag van de keepers want Dave Hes van DSVP als Willem-Jan Broch behoedden hun ploeg voor pijnlijk verlies. De redding van Broch in de laatste minuut was er een om in te lijsten.