Aanvoerder Vince Olsthoorn (links) viel al in de eerste helft geblesseerd uit bij Westlandia en werd vervangen door Don Peters.

Westlandia (za) blijft na late winst op RCL kanshebber voor plaatsing nacompetitie promotie eerste klas

Op sportpark De Hoge Bomen had het bezoekende RCL over 90 minuten het betere van het spel, kreeg Westlandia na de 1-0 van Roy van Beek de beste kansen om verder uit te lopen en werd de beslissing na de 1-1 van Roy Weenink pas in de laatste minuut geforceerd door invaller Yordi van Beek, die profiteerde van een foutieve terugspeelbal in een fase dat RCL op het punt stond om door te drukken, maar doelman Jari Duijvestijn van wijken niet wilde weten.

Met de 2-1 overwinning kwam Westlandia dus best weg, zo erkende ook trainer Theo Verbeek na afloop. Met de vierde winst op een rij staat Westlandia stevig op de vierde plaats van de ranglijst. De uitwedstrijd in Zoetermeer tegen DSO is zaterdag een nieuwe graadmeter.