Hulp Verburch bij winnende treffer

Het laatste regioduel van dit seizoen aan de Arckelweg leverde 2-1 winst op voor Verburch in de thuiswedstrijd tegen KMD. Bij rust stond de eindstand al op het scorebord. Het was de tweede zege voor Verburch in een Westlands onderonsje. Eerder werd Naaldwijk met 3-1 bedwongen, bleef het 0-0 tegen Lyra en werd er bij de hervatting van het seizoen met 0-1 verloren van huidig koploper SC Monster.

Tim van Luijk nam voor Verburch de openingstreffer voor zijn rekening. Daarna maakte Dylan Groen gelijk voor Klein Maar Dapper, maar nog voor de pauze wist Verburch nieuw voordeel af te dwingen. Luc van der Knaap knalde de bal hard op de lat, waarna het speeltuig via de rug van doelman Odens van der Zwan de doellijn passeerde en Verburch zo met een treffer in eigen doel aan de leiding kwam. KMD was vooral gevaarlijk met spelhervattingen, maar verdere treffers bleven in het vervolg uit. Het betekende de negende zege voor de ploeg van trainer John Zuijderwijk, goed voor een vierde plaats op de ranglijst, omdat Lyra na de 0-0 tegen Loosduinen, in de rangschikking werd gepasseerd.

Verburch heeft zaterdag opnieuw het thuisvoordeel. Dan komt DSVP uit Pijnacker naar het Westland. Voor Verburch is Dennis van den Steen als oud-trainer en huidig coach van DSVP een oude bekende. In de heenbeurt bleef het 0-0. In het seizoen 2015-2016 verliep het duel in Poeldijk spectaculairder met een 5-2 eindstand op het scorebord.