De opening werd feestelijk gevierd.
De opening werd feestelijk gevierd. (Foto: PR)

Walk in the parQ feestelijk geopend in De Kreek

Algemeen

Bewoners van De Kreek kunnen sinds 8 november een ‘Walk in the parQ’ maken in de eigen tuin. 

Met een speciaal ontwikkelde app kunnen op een laagdrempelige manier tijdens het rondje wandelen eenvoudig en leuke oefeningen gedaan worden. Wenda Sleeuwenhoek, manager van Pieters Behandel Praktijk, heette iedereen welkom en in het bijzonder Aad van der Valk en Ad Henneveld, namens sportakkoord van de Gemeente Westland, en Wendy Scholtes, Living Lab regisseur, die zich voor dit mooie project Walk in the parQ heeft ingezet. Met het doorknippen van het lint was het officieel geopend en gingen de aanwezigen langs de route voor de beweegactiviteiten. Zo werd er onder andere polsen gedraaid en oefeningen met de benen gedaan.

Het Walk in the parQ is een speciale app die ontwikkeld is om mensen te ondersteunen (meer) te bewegen. De app is heel gebruiksvriendelijk en eenvoudig in gebruik. De app is gratis te downloaden op een mobiele telefoon, maar ook op een tablet. Er wordt een aantal vragen gesteld om tijdens het wandelen en het gebruik van de route de juiste oefeningen te laten zien.

Langs de route staan palen met daarop QR codes. Door met de app een QR code te scannen, worden aan de hand van filmpjes beweegactiviteiten getoond. Iedereen kan hieraan meedoen, ongeacht of u zelfstandig kunt lopen, een rollator of een rolstoel/scootmobiel gebruikt. De oefeningen verschillen per paal en zijn wisselend. 

In de tuin zijn negen paaltjes met een QR code te vinden. Er wordt ook gekeken of er een route binnen uitgezet kan worden, zodat een ieder uitgedaagd wordt om hieraan deel te nemen, weer of geen weer.