Afbeelding
(Foto: Pixabay)

Pakjes voor iedereen dankzij Westlands Sinterklaasfeest

Algemeen

Op 5 december wordt bij vrijwel alle gezinnen in Westland een jute zak vol cadeautjes bezorgd, maar er zijn ook gezinnen waar niet voldoende geld is om pakjesavond te vieren. Voor hen is er het Westlands Sinterklaasfeest.

“Wij willen ervoor te zorgen dat kinderen die in armoede leven ook een Sinterklaascadeautje krijgen”, vertelt Lucia van den Brande van het Westlands Sinterklaasfeest. “Hiervoor verzamelen we financiële middelen en zorgen we voor het logistieke proces van verlanglijstje tot het uitreiken van de cadeaus. Na jarenlang onderdeel te zijn geweest van de landelijke Sinterklaasbank gaan we nu verder als Westlandse organisatie. Niet omdat we ontevreden zijn over de landelijke Sinterklaasbank (in tegendeel) maar om beter te kunnen aansluiten bij onze Westlandse samenwerkingspartners.”

Die Westlandse partners zijn gevonden in drie organisaties: Voedselbank Westland, Lentiz Dalton Mavo en Kiwanis. De Voedselbank verleent medewerking door hun doelgroep te voorzien van informatie over het feest. Leerlingen van Lentiz Dalton Mavo helpen met het organiseren van het Sinterklaasfeest. Kiwanis werft fondsen en steekt ook de handen uit de mouwen. 

Het Westlands Sinterklaasfeest is voor alle klanten van de Voedselbank. Zie voor meer informatie westlandssinterklaasfeest.nl.